Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čajno pecivo - keksi z rozinami

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,10 ure
Nasvet: rozine lahko nadomestite z grobo mletimi lešniki, orehi, mandeljni ali kokosovo moko
linško pecivo, domači piškoti, recept za piškote, recepti za piškote.



Sestavine:
0,45 kg moke tip 500 (22 zvrhanih žlic)
1/2 zavojčka pecilnega praška (5g)
2 jajci
0,15 kg kristalnega sladkorja (10 zvrhanih žlic)
1 zavojček vanili sladkorja
0,25 kg margarine za peko

0,20 kg rozin
3 žlice ruma
0,15 kg jedilne čokolade
2 žlice olja
3 žlice mletega sladkorja 

Priprava:
Margarino pustimo pol ure na sobni temperaturi, da se omehča.

Dodamo kristalni sladkor in vanili sladkor ter s pomočjo električnega mešalnika zmešamo.
Zmešani margarini dodamo jajci ter ponovno zmešamo z električnim mešalnikom.
Dodamo presejano moko, ki smo ji dodali pecilni prašek, s pomočjo lesene žlice dobro zmešamo.

Gnetenje nadaljujemo s pomočjo roke, da se sestavine povežejo.

Oblikujemo hlebček, pokrijemo s krpo ter postavimo v hladilnik za 20 minut.
Rozine za 10 minut namočimo v mešanico ruma in hladne vode.
Testo vzamemo s hladilnika ter ga na pomokani delovni površini razvaljamo pol centimetra debelo.

Po razvaljanem testu posujemo namočene in odcejene rozine.
Posuto testo z rozinami zavijemo ter ga s pomočjo rok "svaljkamo", da dobimo zavitek enakomerne debeline.

Zvitek narežemo na en centimeter debele kolobarje.
Kolobarje testa položimo na pekač in jih s pomočjo prsta nekoliko potlačimo.

Pekač položimo v ogreto pečico na 200°C in pečemo 22 minut.
Nad soparo stopimo jedilno čokolado, kateri smo dodali olje.
Ohlajene kekse do polovice namočimo v čokoladi, polagamo na peki papir ter postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

Pred serviranjem kekse z rozinami potrosimo še z mletim sladkorjem.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo