Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kostna (goveja, piščančja, puranja) juha

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,10 ure
Nasvet: pri čiščenju in predpripravi perutnine (piščanec, puran) velikokrat ostanejo kosti, koža, obrezline... ostanke shranjujte v skrinji, saj lahko skuhate okusno juho ; recepturo lahko uporabite tudi za govejo - kostno juho
goveja juha, puranja juha, piščančja juha, recept za juho


Sestavine za 3 litre hladne vode:
kosti in obrezline enega piščanca
1 čebula
3 rdeče korenje
1/4 kolerabe
2 stroka česna
2 lovorjeva lista
1 ščepec zafranike
3 čajne žličke soli
ščepec soli

Priprava:

Kosti in obrezline piščanca položimo v kozico, zalijemo s hladno vodo ter počakamo, da zavre.

Pustimo vreti 5 minut (blanširanje).

Blanširane kosti in obrezline odcedimo ter splaknemo z vodo.
- korenje operemo, olupimo in prečno prerežemo na pol
- čebulo operemo, odstranimo le zgornji sloj lupine ter jo prerežemo na pol
- česen očistimo ter prerežemo križno do polovice
- kolerabo operemo, olupimo ter narežemo na manjše kose
Blanširane kosti in obrezline zalijemo s hladno vodo. Dodamo korenje, kolerabo, čebulo, česen, lovorjev list, žafraniko, sol ter poper. 

Kozico pokrijemo s pokrovko ter počakamo, da zavre.

Toplotni dovod energije zmanjšamo na srednje ter pustimo, da počasi vre eno uro. 

Če juha vre premočno, ublažimo vretje z nekaj žlicami hladne vode.

Kuhano juho odcedimo ter zakuhamo s poljubno zakuho (jušni rezanci, vlivanci, zdrobovi žličniki, ribana kaša). Zelenjavo, ki se je kuhala v juhi (korenje, koleraba), narežemo na majhne kocke ter dodamo zakuhani juhi.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo