Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Lignji z rižem in limoninim sokom

0
Zahtevnost: *****
Nasvet: lignje lahko zamenjamo z mešanimi morskimi sadeži
Čas priprave: 1 ura
lignji z zelišči, lignji z limono, recepti z lignji


Sestavine za 4 osebe:
0,50 kg  očiščenih lignjev
1 srednje velika čebula
1/2 srednje velikega jajčevca
12 svežih šampinjonov
2 skodelice riža (skodelica 0,20l)
1 konzerva pelatov (400g)
4 stroke česna
1 šopek svežih zelišč (drobnjak, vodna kreša, rožmarin, timijan)
2 limone
ščepec muškatnega oreščka
6 žlic grobo ribanega parmezana
4 žlice olivno olje
sol, poper

Priprava:

- jajčevec operemo ter narežemo na kocke
- šampinjone operemo pod tekočo vodo, osušimo in vsakega narežemo na 8 delov
- čebulo očistimo ter narežemo na kocke
Lignje (če uporabljamo zmrznjene - odtajamo) očistimo, operemo, osušimo ter narežemo na kolobarje širine 1 centimeter.
Na olivnem olju skupaj prepražimo čebulo, jajčevec in šampinjone.

Pražimo 4 minute.
Praženi zelenjavi dodamo lignje, grobo narezana zelišča, sol, poper in ščepec naribanega muškatnega oreščka.

Vse skupaj pražimo 4 minute.
Praženim lignjem z zelenjavo dodamo na lističe narezan česen. Ko zadiši, zalijemo z 0,50 l vode in konzervo mletih pelatov (pelate pretlačimo z roko, da ostanejo manjši koščki).

Prevremo, da se vsi okusi premešajo (3 minute).
Dodamo opran riž in grobo nariban parmezan (2 žlice pustimo za dekoracijo), premešamo in stresemo v pekač.

Pekač položimo v ogreto pečico na 190°C in pečemo 40 minut.

Ko je rižota z lignji pečena, jo pustimo, da 5 minut počiva.
Pred serviranjem premešamo.
Serviranje:
Na krožnik položimo rižoto ter potrosimo z parmezanom in svežimi zelišči ter pokapamo z limoninim sokom (po osebi, sok polovice limone). 

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo