Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pastirska pita

1
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: mleto jagnjetino lahko zamenjate z mletim puranjim, piščančjim, govejim ali mešanim mesom
pastirska pita, recept za pito, recept za mesno pito, recept za pastirsko pito


Sestavine za dve osebe (pekač 24*17cm):
0,25 kg mlete jagnjetine
2 zeleni podolgovati papriki
12 češnjevih paradižnikov
2 srednje veliki čebuli
2 stroka česna
3 žlice olivnega olja
4 srednje velike krompirje
3 žlice masla
0,10 l mleka
sol, poper, majaron, timijan

Priprava:

Krompir operete, olupite ter ga narežete na manjše kose.

V osoljeni vodi ga kuhate 25 minut.
Kuhanemu krompirju odlijete tekočino.

Dodate maslo, mleko in ščepec soli.
S pomočjo kuhinjske metlice krompir močno mešate, da dobite gladko maso (približno 3.5 minute).
- čebulo očistite in narežete na majhne kocke
- češnjev paradižnik operete in narežete na štiri dele
- papriko očistite in narežete na majhne kocke
- česen olupite ter fino sesekljate
V ponvi prepražimo čebulo z dodatkom ščepca soli.
Praženi čebuli dodamo meso, papriko in češnjev paradižnik ter pražimo 5 minut.

Masi dodamo ščepec popra, majarona, timijana ter sol po okusu.

Pražimo še 5 minut.

Dodamo sesekljan česen in ko zadiši zalijemo s pol decilitra vode.

Na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhamo še 5 minut.
V pekač stresemo praženo meso z zelenjavo ter ga poravnamo.
Čez plast mesa stresemo krompirjevo maso in po potrebi poravnamo.

Pekač položimo v ogreto pečico na 220°C in pečemo 7 minut, da krompirjeva masa po površini dobi barvo.
1
( Hide )
  1. hi!,I reаlly like your writing so much! shaгe we cοmmunicatе more about yоur poѕt οn
    AOL? I геquire а specialist on thіs area to solve my pгoblеm.
    Maу be that's you! Looking ahead to see you.

    My homepage parchet laminat

    OdgovoriIzbriši

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo