Zahtevnost: *****
Čas priprave: 35 minut
Nasvet: mleto jagnjetino lahko zamenjate z mletim puranjim, piščančjim, govejim ali mešanim mesom
Sestavine za dve osebe (pekač 24*17cm):
0,25 kg mlete jagnjetine
2 zeleni podolgovati papriki
12 češnjevih paradižnikov
2 srednje veliki čebuli
2 stroka česna
3 žlice olivnega olja
4 srednje velike krompirje
3 žlice masla
0,10 l mleka
sol, poper, majaron, timijan
Priprava:
Krompir operete, olupite ter ga narežete na manjše kose.
V osoljeni vodi ga kuhate 25 minut.
Kuhanemu krompirju odlijete tekočino.
Dodate maslo, mleko in ščepec soli.
S pomočjo kuhinjske metlice krompir močno mešate, da dobite gladko maso (približno 3.5 minute).
- čebulo očistite in narežete na majhne kocke
- češnjev paradižnik operete in narežete na štiri dele
- papriko očistite in narežete na majhne kocke
- česen olupite ter fino sesekljate
V ponvi prepražimo čebulo z dodatkom ščepca soli.
Praženi čebuli dodamo meso, papriko in češnjev paradižnik ter pražimo 5 minut.
Masi dodamo ščepec popra, majarona, timijana ter sol po okusu.
Pražimo še 5 minut.
Dodamo sesekljan česen in ko zadiši zalijemo s pol decilitra vode.
Na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhamo še 5 minut.
V pekač stresemo praženo meso z zelenjavo ter ga poravnamo.
Čez plast mesa stresemo krompirjevo maso in po potrebi poravnamo.
Pekač položimo v ogreto pečico na 220°C in pečemo 7 minut, da krompirjeva masa po površini dobi barvo.
hi!,I reаlly like your writing so much! shaгe we cοmmunicatе more about yоur poѕt οn
OdgovoriIzbrišiAOL? I геquire а specialist on thіs area to solve my pгoblеm.
Maу be that's you! Looking ahead to see you.
My homepage parchet laminat