Zahtevnost: *****
Čas priprave: 40 minut
Nasvet: odlična predjed ali samostojen obrok za vroče dni
Sestavine za 6 kosov (3 osebe):
Testo:
0,20 l koruznega zdroba (polenta)
2 žlice masla (priporočam: ZELIŠČNO MASLO)
1 čajna žlička zelenjavnega dodatka za jedi (vegeta)
1 ščepec soli
0,75 l vode
Nadev:
10 šampinjonov
1 manjša čebula
1 pest rukole
1 pest listov bazilike
1 strok česna
2 žlice olivnega olja
6 žlic grobo ribanega parmezana
1 ščepec soli
Solata
3 pesti rukole
1 pest listov bazilike
1 srednje velik paradižnik
sok ene limone
1 žlica olivnega olja
1/3 čajne žličke soli
Priprava:
V kozici zavremo 0,75 litra vode, kateri smo dodali maslo (lahko - ZELIŠČNO MASLO), dodatek zelenjavnim jedem ter sol.
Med mešanjem počasi stresamo koruzni zdrob ter kuhamo tri minute.
Dno pekača (25*30cm, plast polente bo debeline približno 1 cm) pokrijemo s peki papirjem in vanj ulijemo kuhano polento. Po potrebi polento poravnamo.
Polento pustimo, da se ohladi ter strdi (30 minut).
Ohlajeno polento narežemo na kroge s pomočjo kozarca (premer 7 cm).
- čebulo očistimo ter narežemo na tanke lističe
- šampinjone splaknemo pod tekočo vodo, osušimo ter narežemo na tanke lističe
- česen očistimo in narežemo na tanke lističe
- liste bazilike splaknemo pod tekočo vodo in osušimo
- parmezan naribamo grobo
- rukolo operemo pod tekočo vodo in osušimo
Na olivnem olju na hitro prepražimo čebulo, ki smo ji dodali sol. Dodamo šampinjone ter pražimo, da dobimo zlato-rjavo barvo.
Praženim šampinjonom dodamo česen in ko zadiši odstavimo. Dodamo liste bazilike ter premešamo.
Sestavljanje:
Na krog iz polente položimo eno žlico praženih šampinjonov, potrosimo s parmezanom, položimo nekaj listov rukole ter pokrijemo z drugim krogom iz polente. Povrhu potrosimo s parmezanom in okrasimo z listkom bazilike.
Poleg polenta burgerjev postrežemo osvežilno solato.
V posodo položimo rukolo in baziliko, dodamo na kocke narezan paradižnik, sol, olivno olje, prelijemo z limoninim sokom ter na rahlo premešamo.
Ni komentarjev
Objavite komentar