Zahtevnost: *****
Čas priprave: 40 minut / 2,40 ure
Nasvet: jagode lahko zamenjamo z borovnicami ali malinami
Sestavine:
0,25 kg kreme mascarpone
0,20 l sladke smetane
0,50 kg jagod
9 žlic mletega sladkorja
2 zavitka vanili sladkorja
1 zavoj svežega valjanega listnatega testa (275g)
Priprava:
Jagode očistimo, operemo in osušimo, nato jih posujemo s sedmimi žlicami mletega sladkorja ter s pomočjo vilice grobo stlačimo.
Pustimo stati 20 minut.
S pomočjo paličnega mešalnika pretlačene jagode zmeljemo v gosto zmes.
Sladko smetano do polovice stepemo.
Dodamo mascarpone kremo in s pomočjo električnega mešalnika mešamo toliko časa, da dobimo gosto kremo.
Kremi dodamo zmlete jagode.
S pomočjo električnega mešalnika vse skupaj zmešamo v gladko maso ter postavimo počivati v skrinjo za 2 ure.
Listnato testo razvijemo, prepolovimo in s pomočjo zobotrebca naredimo enakomerno po vsem testu nekaj luknjic.
Odrežemo dva kosa peki papirja (še enkrat večji kot testo).
Na pekač položimo peki papir ter na njega testo.
Testo posujemo z mešanico ene žlice mletega sladkorja in enega zavitka vanili sladkorja.
Postopek ponovimo tudi pri drugem kosu testa.
Testo prekrijemo z drugo polovico peki papirja.
Testo otežimo oz. ga pokrijemo z drugim pekačem.
Pečico segrejemo na 220°C.
V ogreto pečico postavimo otežen pekač in pečemo 8 minut, da postane testo zlato-rjave barve in sladkor karamelizira.
Pečeno listnato testo s pomočjo žaga noža razrežemo na poljubne koščke.
Serviranje:
Na piškotek položimo domač jagodni sladoled (žličnik - pomagamo si z dvema žlicama) in pokrijemo z drugim piškotkom.
Ni komentarjev
Objavite komentar