Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zeliščno maslo

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 25 minut / 55 minut
Nasvet: Zeliščno maslo je nepogrešljiv dodatek jedem iz žara, za namaz ter kot dodatek k številnim mesnim jedem in omakam.
zelišča, jedi iz zelišč, recepti sveža zelišča, recept za zeliščno maslo


Sestavine:
0,25 kg masla
3 stroke česna
1 lovorjev list
1 ščepec suhega rožmarina
1 noževa konica naribanega mletega muškatnega oreščka
1 manjši šopek vodne kreše
1 manjši šopek drobnjaka
1 ščepec soli in grobo mletega tribarvnega popra
1/2 čajne žličke olivnega olja

Priprava:
Maslo narežemo na manjše kocke ter pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča.
Odrežemo košček alu folije (10*10 cm) in nanj položimo tri stroke neolupljenega česna. Potrosimo z muškatnim oreščkom, dodamo lovorjev list, rožmari in pokapamo z olivnim oljem.
Začinjen česen zavijemo v folijo, ga položimo v ogreto pečico na 180°C in pečemo 20 minut.
Vodno krešo in drobnjak grobo narežemo.


Po želji lahko dodate tudi druga sveža zelišča, kot so pehtran, koper, bazilika, timijan, …
Maslo položimo v posodo električnega mešalnika ter dodamo drobnjak, vodno krešo, sol in grobo mleti tribarvni poper. 

Pečen česen enostavno stisnemo z lupine ter ga tudi dodamo maslu.

Vse skupaj s pomočjo električnega mešalnika ali paličnega mešalnika dobro zmešamo.

Maslo je dovolj zmešano, ko se sestavine povežejo ter so zelišča sesekljana na drobno.
Na delovno površino razvijemo pvc folijo in nanjo položimo pripravljeno maslo.
Maslo oblikujemo v "klobaso", zavijemo ter položimo v hladilnik vsaj za pol ure.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo