Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Domači ravioli s skuto in jajčevcem

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 45 minut
Nasvet: Jajčevec je idealen v prehrani za diabetike in pri dietah. Zdravilno, po raziskavah, deluje pri revmi, išiasu in boleznih ledvic, sok jajčevca pospešuje izločanje žolča in znižuje raven holesterola. Lupina vsebuje vitamin C, B1 in B2, meso jajčevca pa ima le malo mineralnih snovi. Jajčevec je nizkokalorično živilo, saj 100 g vsebuje le 25 kalorij. ; raviole lahko postrežemo tudi kot toplo predjed (receptura za štiri porcije)
recept za domače testenine, domači ravioli, recept za raviole, recepti za jajčevec


Sestavine za 2 osebe:
Testo
10 zvrhanih žlic moke
1 jajce
0,10 l vode
1/3 čajne žličke soli
Nadev
0,25 kg skute
1 srednje velik jajčevec
0,04 kg naribanega parmezana
sol, tribarvni grobo mlet poper, muškatni orešček
4 žlice masla
2 stroka česna
1 vejica peteršilja
2 žlice olivnega olja

Priprava:

Jajčevec operemo, osušimo in narežemo na kocke premera 1*1 centimeter.

Narezane kocke začinimo s soljo, naribanim muškatnim oreščkom in poprom, pokapamo z olivnim oljem ter premešamo.

Dno pekača obložimo s peki papirjem ter po njem razporedimo kocke začinjenega jajčevca.
Pekač položimo v ogreto pečico na 220°C in pečemo približno 20 minut, da dobijo kocke zlato-rjavo barvo.

Pečene kocke pustimo, da se ohladijo.
V posodo presejemo moko, dodamo sol, jajce in hladno vodo ter s pomočjo lesene žlice mešamo toliko časa, da se naredi testna gmota, ki je odstopila od stranic posode.
Testo stresemo na pomokano površino in s pestjo močno gnetemo 5 minut.

Oblikujemo hlebček, ga potrosimo z moko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati pol ure.
Skutin nadev:

V posodo položimo skuto, dodamo po ščepec soli, popra in naribanega muškatnega oreščka ter dobro premešamo.
Hlebček testa na pomokani površini razvaljamo v obliki pravokotnika približno 50*30 centimetrov, debeline treh milimetrov.

Nasvet:
Da boste lažje naredili raviole, stranice testa označite.
Krajšo stranico razdelite na štiri enake dele, a daljšo stranico na šest delov.
Na spodnji polovici testa enakomerno razdelimo skutin nadev (ena dobra čajna žlička). Na vsak kupček skute položimo tri kocke pečenega jajčevca in potrosimo s parmezanom.

Med kupčki nadeva testo s pomočjo čopiča premažemo s hladno vodo.
Z zgornjo polovico testa prekrijemo spodnjo ter s pomočjo prstov med kupčki dobro pritiskamo, da se testo sprime.

S pomočjo noža razrežemo po delu, ki smo ga pritiskali s prsti, a po rezanju dobimo 12 raviolov.
V kozici zavremo vodo, ki smo jo solili.

Nasvet
Stereotip, da pri kuhanju testenin dodate malo olja ne velja oz. je pozabljen.

Če voda ves čas med kuhanjem testenin počasi vre, se vam testenine ne bodo sprijele.


Ravioli so kuhani ko priplavajo na površino (3 minute). Kuhane testenine odcedimo.
Serviranje:

Na maslu na hitro prepražimo sesekljan peteršilj in česen, dodamo kuhane raviole ter sotiramo.

SOTIRANJE
Pečenje ali praženje na vroči maščobi v ponvi. Živilo se med postopkom ne sme mešati, ampak se posodo oz. ponev samo stresa. Živilo po sotiranju postane zlato-rjavo in hrustljavo.

Raviole stresemo na krožnik, potrosimo s pečenimi kockami jajčevca in naribanim parmezanom. 
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo