Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Grška solata, v preobleki 21. stoletja

GRŠKA SOLATA, RECEPT ZA SOLATO, RECEPTURE ZA SOLATE, KULINARIČNI BLOG, KUHARSKI BLOG, KULINARIČNI BLOGI, KUHARSKI BLOGI
0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 10 MINUT
Nasvet: Ko pomislimo na grško solato nam je prva asociacija črne olive, feta sir in olivno olje. Odlična in osvežilna solata za vroče dni torej, brez teh sestavi ne mora biti, a jaz vam ponujam osveženo različico
GRŠKA SOLATA, FETA SIR, RECEPTI ZA SOLATE, ZELENA SOLATA


Sestavine za 4 osebe:
2 srednje velika paradižnika
1 kumara
1 srednje velika paprika
1 čebula
približno 28 črnih oliv
8 listov zelene solate
1 pest sveže bazilike
0,20 kg sira - feta
1 čajna žlička začimbe žafranika
sol, tribarvni grobo mlet poper
sok 2. limon
4 žlice olivnega olja
2 žlice vinskega kisa

Priprava:
Priprava zelenjave:

- paradižnik: operemo ter odstranimo zeleni del "muho"
- liste zelene solate operemo pod tekočo vodo ter osušimo
- čebulo olupimo
- olive odcedimo
- kumaro operemo in s krpo dobro obrišemo ter odrežemo konici, da nam solata ne pogreni

Zelenjavo (čebula, paradižnik, paprika, kumara) narežemo na srednje debele rezance.
Zeleno solato narežemo na srednje debele rezance ter jo položimo na servirni krožnik v obliki kroga.
Feta sir narežemo na rezance, velikosti 1.5*1.5 cm ter popečemo na teflon ponvi brez dodatka maščobe.

Sir pečemo na vsaki strani približno minuto in pol, da dobi zlato-rjavo barvo.
Krožnik z zeleno solato obložimo z olivami ter narezano čebulo, paradižnikom, papriko in kumarami.
Čez zelenjavo položimo popečene koščke fete, potrosimo z listi sveže bazilike in prelijemo z dresingom.

Dresing:
V posodo zlijemo sok dveh limon, vinski kis, olivno olje in 0,05 l hladne vode. Dodamo začimbe (sol, tribarvni grobo mlet poper in žafraniko) ter dobro premešamo.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo