Zahtevnost: *****
Čas priprave: 8 minut
Nasvet: krešo lahko nadomestimo z rukolo ; limeto lahko zamenjamo z limono ; pri receptu ne uporabljamo soli, ker inčuni dajo dovolj slanosti dresingu, a losos oplemenitimo le z grobo mletim tribarvnim poprom
Sestavine za 2 osebe:
2 kosa lososa (250g)
sok ene limete
1 pest listov sveže bazilike
2 pesti kreše
3 žlice olivnega olja
1 žlica pinjol
3 inčune
tribarvni grobo mleti poper, žafranika
Priprava:
Lososa natremo s tribarvnim grobo mletim poprom in ga kuhamo na sopari 7 minut.
POMOČ
V primeru, da nimate posode za kuhanje nad soparo, vam ponujam enostavno in hitro rešitev.
V kozico nalijete do polovice vodo ter počakate, da zavre. Dovod toplotne energije zmanjšate na minimum. Na kozico položite kovinsko mrežo s pečice, nanjo položite lososa natrtega s poprom, pokrijete s pokrovko in kuhajte 7 minut.
V električni mešalnik stresemo eno pest listov sveže bazilike, eno pest kreše, sok ene limete, olivno olje, tri inčune, pinjole in tri žlice hladne vode.
Sestavine z električnim mešalnikom dobro zmeljemo, da dobimo gladko zmes.
Serviranje:
Na krožniku naredimo posteljico s preostanka kreše (za 2 krožnika).
Na krešo položimo kuhanega lososa na sopari, prelijemo z zeliščnim dresingom ter potrosimo z žafraniko.
Ni komentarjev
Objavite komentar