Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Melonina granita

GRANITA, SLADICA, MELONINA GRANITA, SADNA GRANITA, JAGODNA GRANITA
0
Popoln desert za te vroče peklenske dni. 
GRANITA, SADNA GRANITA, RECEPT ZA GRANITO, RECEPTURE ZA SLADICE
Pri pripravi sem uporabil odlično melono Galia, a uporabite lahko tudi Kantalupsko ali Medeno melono. Melona se lahko nadomesti tudi z jagodami, borovnicami, ribezom, sveže stisnjenim pomarančnim sokom...


Če uporabite nekaj domišljije, izberete dva sadja različnih baru in ob serviranju bo poleg odličnega okusa, tudi enkraten izgled.
ZAHTEVNOST:
10 MIN / 4 URE
Sestavine:
2 skodelice vode (skodelica 0,20l)
1 skodelica kristalnega sladkorja
1 srednje velika melona

Priprava:
V kozico zlijemo vodo, dodamo sladkor ter ob stalnem mešanju na najmanjšem dovodu toplotne energije mešamo toliko časa, da se sladkor stopi.

POMEMBNO!
Voda ne sme zavreti.

Kozico odstavimo in pustimo, da se tekočina nekoliko ohladi.
Melono prepolovimo, odstranimo semena, narežemo na krhlje, olupimo in nato narežemo še na manjše kose.
Pripravljeno melono stresemo k na pol ohlajeni vodi ter s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko tekočino.

Zmeljemo lahko tudi v električnem mešalniku (multipraktik, blender).
Tekočino zlijemo v širši pekač, da dobimo plast debeline približno 3 centimetre.

Vse skupaj postavimo v zamrzovalno skrinjo, da zamrzne (približno 4 ure).
Zmrzlino vzamemo z zamrzovalne skrinje ter s pomočjo žlice ali vilice strgamo po površini.

Ostružke serviramo v stekleni posodi ali kozarcu.

Lahko uporabimo malo domišljije in pripravimo več barvnih odtenkov (melona, jagoda, borovnica, pomarančni sok) in med zlaganjem v kozarec izmenično polagamo različne barvne ostružke.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo