Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Muffini s kruha

SLADICA, SLADICA S KRUHA, MUFFINI, MUFFINI S KRUHA, RECEPTURE ZA MUFFINE, RECEPT ZA MUFFINE, MANDELJNI, ROZINE, KOKOS, JABOLKO
0
Velikokrat se nam zgodi, da nam ostane kruh. Z dva ali tri dni starega kruha lahko pripravimo tako sladko kot slano jed. Danes vam predstavljam recept za muffine s kruha.
RECEPT ZA MUFFINE, RECEPTURA ZA MUFFINE, SLADICE S KRUHA


Zahtevnost:
50 minut

Sestavine za 10 muffinov:
0,60 kg belega kruha
5 žlic rozin
4 žlice mletih mandeljnov
3 žlice kokosove moke
1 jabolko
0,40 l mleka
2 jajci
1 čajna žlička naribane limonine lupine
3 žlice masla
6 žlic sladkorja
1 zavitek vanili sladkorja
1 zvrhana žlica cimeta
za dekoracijo: jedilna čokolada, kokosova moka, mandljeva jederca

Predpriprava
Dva do tri dni staremu kruhu izdolbemo sredico in jo z rokami zdrobimo, a skorjo natrgamo na majhne kocke ( do 1*1 cm).

Jabolko operemo, odstranimo koščice ter tudi narežemo na kocke velikosti kruha.

Limono za 10 minut namočimo v vodo, osušimo ter naribamo za eno čajno žličko lupine.



Priprava
V kozico zlijemo mleko ter dodamo maslo. Na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhamo toliko časa, da se maslo raztopi.

S pripravkom prelijemo kruhove kocke.
Prelitim kruhovim kockam dodamo kristalni in vanili sladkor, jabolko, kokosovo moko, mlete mandeljne, cimet, limonino lupino, rozine in dve jajci.

Vse skupaj dobro premešamo.
Pekač za muffine namažemo z maslom ali margarino ter predalčke pekača nadevamo s "kupčkom".
Nadevan pekač položimo v ogreto pečico na 180°C ter pečemo 40 minut.

Ko so muffini pečeni, še vroče odstranimo s pekača in počakamo, da se ohladijo do polovice.

Pred serviranjem na vsak maffin položimo eno čajno žličko na pol stopljene jedilne čokolade, potrosimo s kokosovo moko in na vrh položimo eno mandljevo jedrce.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo