Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Pehtranovi štruklji z lešniki in rukolo

0
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 30 minut
Nasvet: receptu "zvitki" odvzamete mleti sladkor in dobite odlično prilogo k divjačini in puranu
Recept za pehtranove štruklje, rukola, lešniki, štruklji


Sestavine za 4 osebe:
Zavitki:
1 zavitek svežega valjanega listnatega testa (275g)
0,20 kg skute
8 vejic svežega pehtrana
1 ščepec soli
1 jajce
2 žlice sladkorja v prahu

Preliv:

4 žlice celih lešnikov
1 zavitek vanili sladkorja
3 žlice kristalnega sladkorja
0,20 l sladke smetane
1 pest rukole

Priprava:

Listnato testo razvijemo ter križno prerežemo, da dobimo štiri enake pravokotnike.
V posodo položimo skuto, jajce in ščepec soli ter s pomočjo kuhinjske metlice zmešamo v gladko maso.
Liste pehtrana odstranimo od steblov ter ga na grobo zrežemo.
Listnato testo na tanko namažemo s skutinim nadevom (ena žlica in pol).
Namazan kos testa potrosimo z grobo narezanim pehtranom ter posujemo z mletim sladkorjem (pol žlice na kos).
Testo zavijemo v zvitek.
Skutine zvitke s pehtranom zavijemo v alu folijo, ki smo jo predhodno namazali z margarino ali maslom.

Zvitke kuhamo 20 minut.
Lešnike, kristalni in vanili sladkor s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo.
Na ponvi brez dodatka maščobe prepražimo zmleto mešanico, da karamelizira (približno tri minute - dobimo zlato-rjavo barvo).
Karamelizirane lešnike zalijemo s sladko smetano ter odstavimo.
Kuhane štruklje odvijemo ter narežemo na manjše kolobarje.
Narezan pehtranov štrukelj dekorativno položimo na servirno posodo, oblijemo z lešnikovim prelivom ter potrosimo z rukolo.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo