Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančja pita

2
Zahtevnost: *****
Čas priprave: 1,10 ure
Nasvet: pripravo pite lahko skrajšate s tem, da namesto piščanca s kožo in kostjo uporabite piščančje meso že izkoščičeno ; meso narežete na kocke, začinite s soljo, poprom in rožmarinom ter prepražite v ponvi - nato nadaljujete po receptu ; predlagam, da uporabite piščanca v kosu, saj se uporabi tudi tekočina, ki je ostala od peke v pečici in daje piti še dodaten odličen okus
recept za mesno pito, mesna pita, mesne pite, recepti za pite


Sestavine za pekač premera 25 cm (višina 3 cm):
1/2 piščanca
0,25 kg listnatega testa
1 paradižnik
1 čebula
1 paprika
1 korenje
2 kosa črnega kruha
1 lonček kisle smetane (200 g)
2 stroka česna
1 jajce
10 listov sveže bazilike
sol, poper, rožmarin
olivno olje

Priprava:
Polovico piščanca začinimo s soljo, poprom in rožmarinom ter pečemo v pečici 35 minut na 200°C.

Pečenemu piščancu odstranimo kosti, meso s kožo narežemo na majhne kocke.

Narezano meso položimo nazaj v pekač, kjer smo pekli piščanca. Tako bomo uporabili tudi tekočino, ki je nastala pri pečenju in bo dala piti še dodaten odličen okus.
Zelenjavo (korenje, paprika, čebula in paradižnik) operemo in očistimo ter narežemo na kocke velikosti piščančjega mesa.

Na dveh žlicah olivnega olja prepražimo zelenjavo (4 minute), ki smo jo začinili z dvema ščepcema soli in noževo konico popra.
Praženi zelenjavi dodamo na kocke narezan črn kruh in pražimo toliko časa, da dobi kruh zlato-rjavo barvo 6 minut).
Praženim sestavinam dodamo grobo narezano baziliko in na lističe narezan česen, premešamo ter odstavimo s štedilnika.
Pražene sestavine stresemo k narezanemu piščancu in dobro premešamo.
Pekač namažemo z margarino ter potrosimo s krušnimi drobtinami.

Listnato testo razvaljamo na pomokani površini na debelino pol centimetra ter obložimo pekač.
Pripravimo preliv za pito.

V posodi dobro zmešamo kislo smetano, jajce in ščepec soli.
V pekač obložen z listnatim testom stresemo nadev ter ga poravnamo.

Pito prelijemo s pripravljenim prelivom s kisle smetane in jajca.
Pito položimo v ogreto pečico na 190°C in pečemo 30 minut.

Pečeno pito vzamemo s pečice in jo pustimo počivati par minut.

Pito stresemo s pekača, okrasimo s kislo smetano in baziliko ter postrežemo.

Kako najlažje dobiti pito v enem kosu s pekača!
Ko je pita par minut počivala, jo pokrijemo s krožnikom ter s pekačem obrnemo. Odstranimo pekač, dno pite pokrijemo s krožnikom ter vse skupaj obrnemo. Odstranim zgornji krožnik ter postrežemo.
2
( Hide )
  1. mmmm, kar lačna postanem... danes za kosilo bom poskusila narediti nekaj podobnega. Upam,da uspe.

    OdgovoriIzbriši
  2. pol pečenga piščanca mi ostalo in se moral neki nadomislit, da ga porabim... sestavine metal skupaj po trenutnem navdihu in okus na koncu presenetljivo odličen :-)) Aja, pa če je volja vedno uspe ...

    OdgovoriIzbriši

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo