Zahtevnost: *****
Čas priprave: 55 minut / 2,55 ure
Nasvet: mandeljne prvo zmeljite, šele na to odmerite količino - priporočam uporabo celih mandeljnov, saj so polnejšega okusa kot "trgovsko" mleti ; enostaven recept, ki ne potrebuje kuharskih veščin, le nekaj dobre volje ; da bi še dodatno očarali svoje bližnje s pito, poleg ponudite sladoled in sladko smetano
Sestavine za 6 oseb:
125 g masla
375 g jedilne čokolade
1 skodelica moke (skodelica 0,20l)
1 skodelica fino mletih mandeljnov (skodelica 0,20l)
1 skodelica sladkorja (skodelica 0,20l)
6 žlic mleka
5 jajc
kakav za posip
Postopek:
Nad vodno soparo stopimo maslo in čokolado.
S pomočjo električnega mešalnika fino zmeljemo mandeljne (prvo zmeljemo, šele na to odmerimo eno skodelico - 0,20 l).
NASVET
Na količino mase lahko uporabite okrogel pekač za torto premera 26 centimetrov ali pravokotni pekač, 30*25 centimetrov.
Pekač obložite s peki papirjem (dno in stranice).
Da se bo peki papir lepo prilegal stranicam pekača, si lahko pomagate tako, da jih predhodno namažete z margarino.
Stopljeni čokoladi z maslom dodamo mlete mandeljne, moko, kristalni sladkor, mleko in dobro premešamo.
Čokoladni masi dodamo jajca ter ponovno dobro premešamo.
Pripravljeno maso zlijemo v pekač ter poravnamo, da je celotna površina enake debeline.
Vrh pekača pokrijemo z alu folijo.
Pekač položimo v ogreto pečico na 170°C in pečemo 40 minut.
Pečeno "čokoladno fantazijo" vzamemo s pekača, odstranimo alu folijo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
Pekač, nato postavimo v hladilnik za 2 ure.
Pito "Čokoladna fantazija" vzamemo iz hladilnika, odstranimo okvir pekača in peki papir ter preložimo na servirno posodo
Pito posujemo s fino mletim kakavom in s pomočjo noža, ki ga namakamo v vročo vodo narežemo na poljubne kose.
KAKO S PRAVOKOTNEGA MODELA DOBITI OBLIKO "KOS TORTE"?
Pito prerežete čez polovico in nato režete "cik cak".
Pito "Čokoladna fantazija" servirate z na pol stepeno smetano ali sladoledom po izboru.
Ni komentarjev
Objavite komentar