Banana je odličen in popolni sadež z bogatim virom vitaminov in mineralov. Priporoča se ljudem, ki jih pesti utrujenost in jim primanjkuje energije, a priporoča se tudi v prehrani ljudi, ki jih pesti visok krvni pritisk.
Zahtevnost:
35 minut
Sestavine za 4 osebe (pekač 22*16 cm ; mera: skodelica 0,20 l):
2 banane
2/3 skodelice mletega sladkorja
1 skodelica grobo mletih mandeljnov
3 jajca
2 žlice moke
2 zavitka vanili sladkorja (16g)
PREDPRIPRAVA
Banani olupimo in narežemo na pol centimetra debele kolobarje.
Cele mandeljne grobo zmeljemo s pomočjo električnega mešalnika.
Pekač namažemo z margarino in posujemo z drobtinami.
PRIPRAVA
V posodo stresemo mleti sladkor, grobo mlete mandeljne, moko, vanili sladkor in jajca ter s pomočjo kuhinjske metlice dobro premešamo (2 minute).
Dobro zmešano maso ulijemo v namaščen pekač ter potrosimo s kolobarji banane.
Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C in pečemo 30 minut.
Pečeno bananino pito vzamemo s pečice in počakamo, da se umiri in nekoliko ohladi.
Pito postrežemo s tekočo sladko smetano in karamelnim prelivom.
Ni komentarjev
Objavite komentar