Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Browniji - kakavovi

recept za brownije, kakavovi browniji, receptura za brownije, recept za čokoladni biskvit, biskvit za torte, biskvit za pecivo, sladica, sladice, redcept za sladice, rdeči ribez, maline, sladka smetana
Popolen in odličen čokoladni biskvit že vrsto let navdušuje s svojo preprostostjo in odličnim čokoladnim okusom, a jaz vam predstavljam kakavove brownije.
recept za brownije, kakavovi browniji, receptura za brownije, recept za čokoladni biskvit


Zahtevnost:
45 minut
Sestavine za 16 kakavovih brownijev (pekač 30*25 cm, skodelica - 0,20 litra):
0,15 kg masla
1 1/4 skodelice kristalnega sladkorja
3/4 skodelice kakava
3 jajca
1 zavitek vanili sladkorja (8g)
1 skodelica moke
za dekekoracijo: sladka smetana in rdeči ribez ali maline
PRIPRAVA
Nad vodno soparo raztopimo kristalni sladkor, maslo in kakav.
Stopljeni gostljati zmesi dodamo moko, vanili sladkor in jajca ter s pomočjo električnega mešalnika zmešamo v gladko zmes.
Zmes stresemo v pekač, ki smo mu dno predhodno pokrili s peki papirjem.

Pekač položimo v ogreto pečico na 170°C in pečemo 35 minut.
Ko se kakavov biskvit na pol ohladi, ga razrežemo na 16 enakih kock ter postrežemo z na pol stepeno sladko smetano in rdečim ribezom ali malinami.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo