Popolen in odličen čokoladni biskvit že vrsto let navdušuje s svojo preprostostjo
in odličnim čokoladnim okusom, a jaz vam predstavljam kakavove brownije.
Zahtevnost:
45 minut
Sestavine za 16 kakavovih brownijev (pekač
30*25 cm, skodelica - 0,20 litra):
0,15 kg masla
1 1/4 skodelice kristalnega sladkorja
3/4 skodelice kakava
3 jajca
1 zavitek vanili sladkorja (8g)
1 skodelica moke
za dekekoracijo: sladka smetana in rdeči ribez ali maline
PRIPRAVA
Nad vodno soparo raztopimo kristalni sladkor, maslo in
kakav.
Stopljeni gostljati zmesi dodamo moko, vanili sladkor in
jajca ter s pomočjo električnega mešalnika zmešamo v gladko zmes.
Zmes stresemo v pekač, ki smo mu dno predhodno pokrili s
peki papirjem.
Pekač položimo v ogreto pečico na 170°C in pečemo 35 minut.
Ko se kakavov biskvit na pol ohladi, ga razrežemo na 16 enakih kock ter postrežemo z na pol stepeno sladko smetano in rdečim ribezom ali malinami.
Ni komentarjev
Objavite komentar