Poletni popolni sadež, ki je v svoji posušeni obliki na
voljo tudi pozimi, vedno osvoji s svojim aromatičnim in sladkastim okusom. S
priljubljenega sadeža lahko pripravite kopico stvari, a ponujam vam recept za preproste
in odlične figove zvitke.
Zahtevnost:
28 minut
Sestavine za 24 zvitkov:
1 zavitek svežega valjanega vlečenega testa (500g)
24 fig
15 sliv
2 zavitka vanili sladkorja
10 žlic kristalnega sladkorja
0,45 kg grškega jogurta
2 čajne žličke cimeta
1 limona
4 žlice masla
3 žlice kristalnega sladkorja za posip
PRIPRAVA
Fige operemo pod tekočo vodo, osušimo ter narežemo na tanke kolobarje.
Slive operemo, odstranimo koščice ter jih grobo sesekljamo.
V posodo stresemo grški jogurt, dodamo sesekljane slive, naribano limonino lupino ene limone, vanili in kristalni sladkor, cimet ter dobro premešamo.
Zavitek valjanega vlečenega testa (zavitek vsebuje 6 listov) razvijemo in vsak list prerežemo na štiri enake dele (prerežete križno).
Kos vlečenega testa položimo na delovno površino. Pet centimetrov od spodnjega roba testa položimo eno narezano figo na kolobarje.
Ko polagamo kolobarje fige, pazimo, da na vsaki strani pustimo približno dva centimetra roba.
Po zloženi figi polijemo dobro žlico jogurtovega preliva.
Zavihamo stranska robova.
S sprednjim delom testa prekrijemo figo ter zavijemo. Postopek ponavljamo, da porabimo vse testo.
V ponvi raztopimo maslo ter na srednjem dovodu toplotne energije pečemo na vsaki strani 3 minute.
Pečene zvitke položimo v pekač, pokapamo s preostankom masla na katerem smo pekli zvitke in posujemo s tremi žlicami kristalnega sladkorja.
Pekač položimo v pečico ogreto na 170°C in pečemo 15 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar