Avtentične italijanske mesne kroglice končajo ob paradižnikovi omaki s svežo baziliko in rožmarinom. Predvsem Američani prednjačijo pri mnogoštevilčnih verzijah, a tudi v moji kuhinji so dobile priljubljene mesne kroglice sodoben priokus, ki je hkrati odlična in okusna ideja za hitro kosilo.
Zahtevnost:
35 minut
Sestavine za 2 osebe:
0,25 kg mešanega mletega mesa
1 srednje velika čebula
1 srednje veliko rdeče korenje
1/3 srednje velikega gomolja zelene
2 paradižnika
1 vejica svežega rožmarina
10 listkov sveže bazilike
2 stroka česna
2 kosa kruha
1 jajce
0,04 kg parmezana
2 žlice olivnega olja
sol, tri barvi grobo mleti poper
PRIPRAVA
Mešano mleto meso (uporabite lahko tudi samo goveje) stresemo v posodo, dodamo 1/3 čajne žličke soli, 1/4 čajne žličke grobo mletega tri barvnega popra in eno jajce.
Sestavine dobro premešamo in oblikujemo majhne mesne kroglice (premer približno 2 cm).
V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo mesne kroglice ter jih na hitro popečemo (3 min).
Zelenjavo (paradižnik, čebula, korenje, gomolj zelene) očistimo, operemo ter narežemo na rezance.
Dva stroka česna grobo sesekljamo skupaj z listi sveže bazilike in iglicami rožmarina.
Popečenim mesnim kroglicam dodamo pripravljeno zelenjavo, posolimo ter popramo in pražimo 4 minute.
Dodamo sesekljano mešanico (bazilika, rožmarin, bazilika), a ko česen zadiši zalijemo z 0,06 l vode ter na hitro prevremo (1 min).
Pražene mesne kroglice z zelenjavo stresemo v pekač, potrosimo z grobo mletim parmezanom, položimo v ogreto pečico na 200°C in pečemo 20 minut.
Pečene mesne kroglice vzamemo iz pečice in pustimo stati nekaj minut.
Medtem narežemo s kruha kocke, jih popečemo na ponvi brez dodatka maščobe in postrežemo ob mesnih kroglicah.
Ni komentarjev
Objavite komentar