Surov jajčevec nima nobenega okusa, a po toplotni obdelavi razvije
aromo, ki spominja na oreh. Popolna zelenjava, ki jo med drugim priporočajo
diabetikom, začinimo z močnimi začimbami
kot so rožmarin, timijan in česen.
Zahtevnost:
40 minut
Sestavine za 2 osebe:
2 srednje velika jajčevca
3 vejice rožmarina
10 listkov sveže bazilike
2 manjša paradižnika
0,10 kg feta sira
sol, tribarvni grobo mlet poper
olivno olje
PRIPRAVA
Jajčevec operemo pod tekočo vodo ter osušimo.
Položimo ga na kos alu folije, pokapamo z nekaj kapljicami olivnega olja, priložimo vejico rožmarina ter zavijemo.
Zavit jajčevec položimo v ogreto pečico na 220°C in pečemo 25 minut.
Pečenemu jajčevcu odstranimo alu folijo, ga do polovice prerežemo ter natremo s soljo in poprom.
Jajčevec na ponvi z dodatkom olivnega olja popečemo, da dobi zlato-rjavo barvo (vsaka stran približno 4 minute).
NADEV
- paradižnik operemo ter narežemo na kocke
- feta sir narežemo na kocke
- iglice rožmarina odstranimo z vejice
Sestavine (paradižnik, feta sir, rožmarin, bazilika) položimo na desko in vse skupaj grobo sesekljamo, da se okusi premešajo.
NE SOLIMO, ker bo feta sir dal mešanici dovolj slanosti.
SERVIRANJE
Jajčevec položimo na servirno posodo, odprti del obložimo z nadevom in pokapamo z olivnim oljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar