Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Losos na pireju iz gomolja zelene

losos, zelena, krompir, recept losos, recepti losos, kulinarika losos, rdeča pesa, kulinarični recept losos
Losos kljub svoji mastnosti velja za zelo zdravo ribo, saj prav te maščobe (Omega3) varujejo srce , a z dodatkom gomolja zelena, ki vsebuje veliko vitamina K, vitamina C in kalija, jedi dodamo dodaten plus za naš organizem.
recept losos, recepti losos, kulinarični blog, kuharski blog


Zahtevnost:
35 minut
Sestavine za 2 osebe:
Pire
1/2 gomolja zelene
1 srednje velik krompir
2 žlice masla
0,06 l sladke smetane
1 ščepec soli
Lososovi rezanci
0,25 kg lososa
1 vejica rožmarina
6 listov sveže bazilike
2 žlice ostrigine omake
2 žlice olivnega olja
sok ene limone
sol, tribarvni grobo mleti poper
0,05 kg prekajene mesnate slanine
Rdeča pesa
1 srednje velik gomolj rdeče pese
sol, tribarvni grobo mleti poper
sok polovice limone
PRIPRAVA - PIRE
Gomolj zelene in krompir operemo, olupimo ter narežemo na srednje velike kocke.

Kocke položimo v hladno osoljeno vodo, ko voda zavre kuhamo še približno 20 minut.
Kuhani zeleni in krompirju odlijemo vodo, dodamo maslo, ščepec soli in sladko smetano ter s pomočjo kuhinjske metlice močno mešamo (približno 3 min), da dobimo gladko zmes.





PRIPRAVA - LOSOS
File lososa narežemo na rezance debeline 1*1 centimeter.
Lososa položimo v posodo, prelijemo z dvema žlicama ostrigine omake in olivnega olja ter sokom ene limone.

Lososu dodamo še na grobo sesekljane liste bazilike in rožmarina, sol in tribarvni grobo mleti poper.

Na rahlo premešamo in pustimo lososa 20 minut v marinadi.
V ponvi brez dodatka maščobe prepražimo prekajeno mesnato slanino, ki smo jo narezali na malo večje rezance.

Pražimo toliko časa, da slanina dobi zlato-rjavo barvo.
Praženi slanini dodamo rezance lososa z marinado in pražimo 3 minute.











PRIPRAVA - RDEČA PESA

Gomolj rdeče pese operemo in kuhamo v osoljeni vodi 20 minut.

Kuhano rdečo peso ohladimo s pomočjo hladne vode, olupimo ter narežemo na tanke rezance.

Rezancem rdeče pese dodamo dva ščepca soli in tribarvni grobo mleti poper, prelijemo s sokom polovice limone ter premešamo.



SERVIRANJE
Na servirni krožnik položimo pire v obliki solze (na krožniku naredimo kupček s pirejem, navlažimo žlico z vodo, spodnji del žlice nastavimo na začetek kupčka in povlečemo).

Na pire položimo pražene rezance lososa in potrosimo z mešanico svežih zelišč.

Ob koncu priložimo rezance rdeče pese.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo