Maline niso samo sadež z odličnim okusom, priporočajo jih uživati
srčnim bolnikom in bolnikom, ki trpijo za različnimi boleznimi živčevja.
Zahtevnost:
45 minut / 2,15 ure
Sestavine (pekač 30*25 cm):
0,50 kg zmrznjenih malin
0,30 kg listnatega testa
0,50 kg skute
1 lonček kisle smetane (180g)
1 zavitek vanili sladkorja
8 žlic kristalnega sladkorja
1 čajna žlička naribane limonine lupine
3 zvrhane žlice pšeničnega zdroba (gres)
2 jajci
6 listov želatine (10g)
PRIPRAVA
V posodo stresemo skuto in kislo smetano ter dodamo 5 žlic kristalnega sladkorja, vanili sladkor, jajci, pšenični zdrob in limonino lupino.
Vse skupaj s pomočjo kuhinjske metlice zmešamo v gladko zmes.
Listnato testo na pomokani delovni površini razvaljamo v velikosti pekača, 30*25 centimetrov.
Dno pekača obložimo s peki papirjem in nanj položimo razvaljano listnato testo.
Testo po celotni površini s pomočjo noževe konice preluknjamo.
Pripravljeno testo prelijemo s skutino zmesjo ter po potrebi poravnamo, da je plast skute enakomerne debeline.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C in pečemo 35 minut.
Pečeno skutino podlogo vzamemo s pečice in počakamo, da se ohladi.
V kozico stresemo zmrznjene maline, prilijemo 0,20 l vode ter potrosimo s tremi žlicami kristalnega sladkorja.
Ko maline zavrejo, ugasnemo dovod toplotne energije, dodamo ožete liste želatine (želatino namočimo za 5 minut v hladni vodi) in s pomočjo kuhinjske metlice mešamo toliko časa, da se želatina razpusti in poveže z malinami (1 minuta).
Maline prelijemo preko ohlajene skutine podloge ter pekač položimo v hladilnik za eno uro in pol oz., da se želatina strdi.
Ohlajen malinin kolač narežemo na poljubne oblike, a poleg lahko postrežemo sladoled in stepeno sladko smetano.
Ni komentarjev
Objavite komentar