Zakaj nebi organizirali čajanke? Popoln jagodni kolač, ki ga lahko brez sramu postrežete gostom ob toplih napitkih.
Zahtevnost:
50 minut
Sestavine za 4 kose jagodnega kolača
(merice: skodelica 0,20l; receptura za pekač premera 17cm)
(merice: skodelica 0,20l; receptura za pekač premera 17cm)
BISKVIT
2 1/4 skodelice moke tip 500
4 čajne žličke pecilnega praška
2 žlice kristalnega sladkorja
1/4 čajne žličke soli
1/3 skodelice masla
2 jajci
2/3 skodelice mleka
NADEV
1 posodica jagod (250g)
1 sladka smetana (0,25l)
1/2 skodelice kristalnega sladkorja
PRIPRAVA
Jagode očistimo, operemo pod tekočo vodo, odcedimo in narežemo na tanke lističe.
Narezane jagode stresemo v posodo, potrosimo s polovico skodelice kristalnega sladkorja, dobro premešamo in pustimo, da se marinirajo.
Moko stresemo v posodo in ji dodamo pecilni prašek, sol, sladkor ter premešamo.
Mešanici dodamo maslo, ki smo ga imeli nekaj časa na sobni temperaturi, da se je omehčal.
S pomočjo električnega mešalnika zmešamo, da se sestavine dobro premešajo.
Posebej v posodi stepemo dve jajci in hladno mleko.
Stepena jajca z mlekom prilijemo k mešanici z moke in s pomočjo električnega mešalnika zmešamo v gladko maso.
Pripravljeno maso stresemo v pekač, ki smo ga namazali z margarino in posuli s krušnimi drobtinami.
Pekač z maso položimo v ogreto pečico na 190°C in pečemo 35 minut.
Pečen biskvit stresemo na leseno desko in počakamo, da se ohladi.
Ohlajen biskvit prečno prerežemo čez pol.
Spodnji del biskvita postavimo tako, da je zgoraj vidna notranjost biskvita.
Kos biskvita obložimo s polovico mariniranih jagod in zamažemo s polovico stepene sladke smetane.
Zamazan del biskvita pokrijemo z drugo polovico tako, da spodnji del biskvita gleda navzgor.
Zgornji del biskvita zamažemo s preostankom stepene smetane.
Smetano obložimo s preostankom narezanih jagod.
Ker smetana ne vpije tekočine, ki smo jo nanesli ob nalaganju jagod, teče ob straneh z mešanico smetane.
S pomočjo kuhinjske palete s tekočo mešanico zamažemo stranice kolača.
Jagodni kolač postavimo v hladilnik za eno uro.
Jagodni kolač pred serviranjem narežemo z ostrim nožem in prelijemo s preostankom tekočine, ki je nastala pri mariniranju jagod.
VIDEO PRIPRAVA >>> TUKAJ
Ni komentarjev
Objavite komentar