Ocvrto meso se lahko pripravi tudi brez moke in jajc na minimalni količini olja. Hkrati vam ponujam idejo za hitro in okusno kosilo, ki mu dodate samo še solato po izboru.
Zahtevnost:
16 minut
Sestavine za 2 osebe:
1 piščančja prsa (s kostjo in kožo cca 0,50 kg)
15 črnih oliv
2 žlice majoneze
1 rezina gomolja zelene (100g)
2 pesti rukole
1 vejica svežega rožmarina
2 žlice naribanega parmezana
4 žlice krušnih drobtin
3 žlice olivnega olja
0,10 l hladnega mleka
en ščepec naribanega muškatnega oreščka
sol, tribarvni grobo mlet poper
Priprava
Piščančja prsa očistimo.
Nasvet za varčevanje
Pri nakupu je očitna razlika med očiščenimi in prsmi s kostjo in kožo. Priporočam, da kupite druge in privarčevali boste najmanj 40% cene očiščenih, a dela boste imeli le eno minuto več.
Kosti in kožo shranite v skrinjo ali hladilnik in imate že osnovo za odlično in okusno kostno juho. Recept >>> TUKAJ
Čiščenje piščančjih prs
Z roko primete pod kožo v predelu kjer se nahaja hrustanec in povlečete kožo z mesa. Z nožem po sredi prs tik ob kosti zarežete ter nadaljujete z rezanjem ob kosteh, da odstranite prvi del mesa. Pri drugi polovici prs ponovite postopek.
Očiščena piščančja prsa natremo s soljo in poprom ter prelijemo z mlekom.
Priprava panire
V skledo stresemo krušne drobtine, nariban parmezan, grobo nasekljan rožmarin in muškatni orešček ter premešamo.
V mešanici povaljamo marinirana piščančja prsa (meso dvignemo nad posodo in počakamo, da odvečna tekočina odteč).
Na srednjem dovodu toplotne energije segrejemo olje, vanj položimo prsa in pečemo na vsaki strani 7 minut.
Pečena prsa položimo na desko, pustimo počivati par minut, nato jih razrežemo na tri enake dele.
Preliv
- črnim olivam odstranimo koščice
- gomolj zelene očistimo, operemo in narežemo na manjše kocke
V električni mešalnik položimo izkoščičene olive, narezano zeleno, en ščepec soli in dve žlice majoneze. Vse skupaj dobro zmeljemo, da dobimo gladko zmes.
Serviranje
Na krožniku naredimo posteljico z rukole in nanjo položimo narezanega piščanca (med kosi piščanca naj bo 1 cm presledka).
V presledka med piščančjim mesom z žlico položimo preliv.
Ni komentarjev
Objavite komentar