Rdeča pesa ni le zelenjava, temveč je tudi odličen vir kopice
zdravilnih snovi. Čeprav njen okus mnogim ni pogodu, a z manjšimi triki se
lahko pripravi odlična in okusna solata.
Zahtevnost:
40 minut
Sestavine za 4 osebe:
4 srednje velike gomolje rdeče pese
0,25 l kefirja
sok 1 limone
1 žlica medu
4 žlice temnega balzamičnega kisa
sol, tribarvni grobo mleti poper, žafranika
2 pesti svežih zelišč (kreša, timijan, bazilika in rožmarin)
PRIPRAVA
Gomolje rdeče pese operemo, položimo v kozico, zalijemo s hladno vodo in dodamo pol čajne žličke soli.
Kuhamo 25 minut (čas kuhe začnemo odštevati, ko voda zavre).
Kuhano rdečo peso odcedimo, ohladimo ter olupimo.
Popolno in zdravo rdečo peso narežemo na tanke rezance.
Posujemo s pol čajne žličke soli ter premešamo.
Ni komentarjev
Objavite komentar