Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Cupcakes - Pinki tortica s kislo smetano

recepti cupakes, biskvit, kisla smetana, čokolada, tortice, recept biskvit
Majhne tortice z različnimi kremnimi glazurami in posipi poznamo pod imenom cupcakes ali mini tortice. Osnovni recepti za biskvit se ne razlikujejo veliko od receptov za muffine, a z malo kulinarične domišljije se lahko igrate z okusi. Predstavljam vam moj 400-ti recept na kulinaričnem blog portalu Blaž`kuha, a ob tej priložnosti sem se igral z okusi in dobil popolen kolač z barvnimi odtenki bloga. »Hišni preizkuševalci« pa sporočajo le »ODLIČNO« … ;-)
recepti cupakes


Zahtevnost:
40 minut / 2,45 ure
Sestavine za 12 tortic:
Biskvit:
4 jajca
4 žlice sladkorja
4 žlice moke tip 500
5 žlic mleka
5 žlic olja
1 čajna žlička pecilnega praška
2 čajne žličke rdeče živilske barve v gelu
1 čajna žlička vanilija arome
Polnilo (merica - 1 skodelica je 0,20l):
1 1/2 skodelice moke
1/2 čajne žličke pecilnega praška
1/3 čajne žličke soli
0,15 kg masla
3/4 skodelice kristalnega sladkorja
1 jajce
2 čajne žličke vanilija arome
1 zavitek čokoladnih kapljic (75g)
Preliv:
6 zvrhanih žlic kisle smetane
6 zvrhanih čajnih žličk mletega sladkorja
rdeča in črna živilske barva v gelu

Nasvet za nakup!
Živilsko barvo v gelu (10g), vanilija aroma (38ml) in čokoladne kapljice (75g) lahko kupite v vseh bolje založenih živilskih trgovinah. Artikli so bili kupljeni v Sparu, proizvajalec Dr. Oetker, a artikli so po mojem mnenju kvalitetni in imajo ugodno ceno.
PRIPRAVA POLNILA
V posodo stresemo moko, sol, pecilni prašek ter premešamo.
V drugo posodo položimo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi, da se je zmehčalo.

Maslu dodamo kristalni sladkor ter s pomočjo električnega mešalnika na najvišji hitrosti dobro zmešamo.

Mešanici dodamo še jajce in vanilija aromo ter ponovno dobro premešamo.
Mešanico z maslom s pomočjo električnega mešalnika počasi mešamo ter postopno dodajamo moko pomešano s soljo in pecilnim praškom.

Dobro premešani masi dodamo čokoladne kapljice ter s pomočjo kuhinjske žlice dobro premešamo.
Polnilo s čokoladnimi kapljicami oblikujemo v srednje velike krogce (merica - 1 žlica mase), polagamo na krožnik in nato vse skupaj položimo v zamrzovalno skrinjo za 2 ure.
PRIPRAVA BISKVITA

V posodo ubijemo 4 jajca, dodamo kristalni sladkor in s pomočjo električnega mešalnika na najvišji hitrosti mešamo toliko časa (približno 5 minut), da zmes naraste in postane kremasta.

Zmesi dodamo presejano moko, kateri smo primešali pecilni prašek, olje, mleko ter s električnim mešalnikmo na najnižji hitrosti dobro premešamo.
Biskvitni zmesi dodamo še vanilija aromo in rdečo živilsko barvo v gelu ter dobro premešamo.
V pekač za muffine namestimo papirnate modelčke za peko in v vsakega stresemo po dve žlice biskvitne zmesi.

Na sredino vsakega modelčka položimo po en zelo dobro ohlajen krogec polnila s čokoladnimi kapljicami.
Pekač za muffine položimo v ogreto pečico na 185°C in pečemo 25 minut.

Pečene tortice pustimo 10 minut v pekaču, da se umirijo ter nekoliko ohladijo, nato jih odstranimo s pekača.
Kislo smetano razdelimo v dve posodice in vsaki dodamo po tri zvrhane žličke mletega sladkorja. V eno posodico dodamo eno čajno žličko rdečega barvila, a v drugo par kapljic črnega barvila.
Sestavine v obeh posodicah dobro zmešamo, da dobimo pinki in siv odtenek.
Na vrh ohlajenih tortic prvo položimo po slabo žlico sive mešanice in nato preko nje na sredino položimo še slabo žlico pinki mešanice.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo