Vikend večeri so velikokrat rezervirani za druženje, zabave... In zakaj nebi povabljencev presenetili z nečem novim in odličnim okusom. Ponujam vam popolno in odlično rešitev za večerno druženje...
Zahtevnost:
55 minut / 1,55 ure
Sestavine za približno 30 kraških krofkov:
Testo:
6 jajc
0,15 kg margarine
0,15 kg moke (7 zvrhanih žlic)
0,25 l vode
3 zvrhane žlice fino ribanega parmezana
1 zvrhana žlica suhega rožmarina
1 ščepec soli
Nadev:
3 srednje velike paradižnike
1/2 podolgovate gladke kumare
0,15 kg parmezana v kosu
10 rezin kraškega pršuta
0,30 l sladke smetane
20 črnih oliv brez koščic
1 vejica svežega rožmarina
1 vejica svežega peteršilja
0,20 kg sira mozzarella
sol, tribarvni grobo mleti poper, žafranika in mleti muškatni orešček
Posip:
2 vejice svežega rožmarina, 3 stroke česna, 2 vejice petršilja, olivno olje
PRIPRAVA TESTA
V kozico vlijemo vodo, dodamo margarino in sol ter zavremo.
Ko voda zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum
in ob stalnem mešanju počasi stresamo moko.
Kuhamo toliko časa, da se naredi kepa, ki odstopi od stranic
posode.
Kuhano testo pustimo, da se do polovice ohladi.
Na pol ohlajenemu testu dodamo jajca, nariban parmezan in suh rožmarin ter s pomočjo
električnega mešalnika na najvišji hitrosti dobro zmešamo, da dobimo gladko
zmes.
Dno pekača obložimo s peki papirjem in nanj nabrizgamo
kupčke testa, velikosti oreha.
V primeru, da nimate dresirne vrečke, si lahko pomagate z
dvema čajnima žličkama in oblikujete žličnike v velikosti oreha.
Druga rešitev: do polovice napolnite pvc vrečko za
zmrzovanje, odstrižete en od spodnjih dveh vogalov in že brizgate.
Nabrizgane kupčke testa poškropimo z vodo.
Pekač položimo v ogreto pečico na 180°C, pečemo 16 minut,
nato zmanjšamo temperaturo na 165°C ter pečemo oz. sušimo še 15 minut.
PRIPRAVA PRIGRIZKOV
Nadev
V posodi stepemo sladko smetano, dodamo na tanke kolobarje narezane črne olive, na majhne kocke narezan sir mozzarella in grobo sesekljan rožmarin ter peteršilj.
Vse skupaj začinimo s 1/2 čajne žličke soli, nekaj ščepci tribarvnega grobo mletega popra in dvema ščepcema naribanega muškatnega oreščka ter dobro premešamo.
Ohlajene pečene krofke prečno prerežemo čez polovico ter na
spodnji del položimo po eno tanko rezino paradižnika.
Čez paradižnik položimo eno čajno žličko nadeva, nato sledi tanka rezina kumare in ena tretjina rezine kraškega pršuta.
Na pršut položimo po eno tanko rezino parmezana in nato pokrijemo z zgornjim delom krofka.
Kraške krofke položimo za eno uro v hladilnik.
Pred serviranjem jih potrosimo s sesekljano mešanico peteršilja, rožmarina in česna ter pokapamo z olivnim oljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar