Čas je za ozimnico, a začenjam z marmelado iz belega grozdja.
Zahtevnost:
45 minut
Sestavine za 3 kozarce (0,30l):
1 kg belega grozdja brez peščk
0,20 l 100% jabolčnega soka brez dodanega sladkorja
0,75 kg kristalnega sladkorja
PRIPRAVA
Jagode belega grozdja brez koščic odstanimo z vejic, operemo ter odcedimo.
V kozico vlijemo jabolčni sok, dodamo sladkor in počakamo, da zavre.
Ko jabolčni sok s sladkorjem zavre, pustimo, da se počasi kuha 10 minut.
V prevreto tekočino stresemo grozdje in ko ponovno zavre, kuhamo 25-35 minut ob rahlem vretju.
PRIPRAVA KOZARCEV
Dobro očiščene steklene kozarce, postavimo v ogrto pečico na 80°C za 15 minut.
Med kuho grozdne marmelade se ob robu posode nabere bela pena, ki jo pred nalivanjem v kozarce odstranimo.
Kuhano marmelado razdelimo v tople kozarce in s pokrovčki dobro zapremo.
Kozarce z marmelado iz grozdja zavijemo v odejo ali debelejšo brisačo in pustimo zavite 1 dan.
NASVET
»TRGOVINSKO« GROZDJE VSEBUJE VEČ
VODE KOT DOMAČE, ZATO JE POTREBNO PRILAGODITI ČAS KUHANJA.
ČE JE GROZDJE PREVODENO SE PRIPOROČA ŽELIRNI SLADKOR!
ČE JE GROZDJE PREVODENO SE PRIPOROČA ŽELIRNI SLADKOR!
Ni komentarjev
Objavite komentar