Sveže fige vsebuje zelo malo sladkorja ter veliko vitaminov
in mineralov, ki koristijo telesu, a v kombinaciji s feta sirom lahko
pripravite odličen in okusen večerni obrok z malo kalorij.
Zahtevnost:
35 minut
Sestavine za 6 fig:
6 fig
0,12 kg feta sira
1 zvrhana žlica kisle smetane
2 žlice cvetličnega medu
1 pest vodne kreše
maslo
PRIPRAVA
Fige operemo pod tekočo vodo in osušimo.
Fige križno prerežemo do dve tretjine na osem enakih kosov ter razpremo, da dobimo na pol odprti "cvet".
ZA LAŽJE REZANJE!
Figo prvo prerežete križno na štiri dele in nato vsak del še na pol.
V posodi s pomočjo roke razdrobimo feta sir, dodamo kislo smetano in s pomočjo kuhinjske metlice zmešamo v gladko zmes.
V sredino fig nabrizgamo z dresirno vrečko nadev in nato fige položimo v pekač.
Fige pokapamo s cvetličnim medom, dodamo nekaj rezin masla in vse skupaj postavimo v ogreto pečico na 190°C za 30 minut.
Serviranje
Po krožniku potrosimo krešo, nanjo položimo pečeno figo, vrh fige obložimo s krešo in vse skupaj pokapamo s sokom, ki je nastal pri pečenju.
To zgleda super dobro. Obožujem fige in feto, treba pripravit, dokler je še kaj fig.
OdgovoriIzbrišiJa treba probat ja :-)) Meni je bilo odlično in se kar nisem mogel odločiti v katero rubriko bi recept uvrstil. Te odlične fige bi lahko jedel kot sladico, predjed ali pa kot večerjo. :-)) Trenutno so popularne tudi slive in nebi bilo slabo zamenjati in preizkusiti še z njimi...
OdgovoriIzbriši