Drobovina je velikokrat zapostavljena, a z malo kulinarične iznajdljivosti lahko pripravite odličen in poceni obrok. Obstaja kopico odličnih starih receptov za piščančje želodčke, predvsem s krompirjem, a meni je uspelo pripraviti sodobno verzijo, ki bo očarala še tako zahtevne borbončice.
Zahtevnost:
40 minut
Sestavine za 4 osebe:
0,60 kg piščančjih želodčkov
2 srednje velika rdeča korenja
2 srednje velika rumena korenja
1 rezina gomolja zelene (1/3 srednje velikega gomolja)
2 srednje veliki čebuli
6 krompirjev
2 jajci
3 žlice krušnih drobtin
4 stroke česna
sol, tribarvni grobo mleti poper, mleti muškatni orešček, majaron, timijan
1 vejica peteršilja in rožmarina
olivno olje
PREDPRIPRAVA
- piščančje želodčke operemo pod tekočo vodo, odcedimo ter osušimo
- zelenjavo (korenje, gomolj zelene) olupimo, operemo ter narežemo na kocke velikosti graha
- čebulo očistimo ter grobo sesekljamo
- krompir olupimo, operemo ter naribamo na največjem nastavku
- česen olupimo ter narežemo na tanke lističe
PRIPRAVA
V pekač stresemo piščančje želodčke, na kocke narezano gomoljno zelenjavo (korenje, zelena), polovico grobo sesekljane čebule, česen.
Sestavinam dodamo še polovico čajne žličke soli, po ščepec popra, timijana, majarona, muškatnega oreščka, pokapamo z olivnim oljem ter premešamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C in pečemo 35 minut.
Med pečenjem večkrat premešate ter polivate s tekočino, ki nastaja pri pečenju.
Grobo nariban krompir stresemo v posodo, dodamo dve jajci, preostanek sesekljane čebule, krušne drobtine, grobo sesekljan peteršilj in rožmarin, 1/3 čajne žličke soli, dva ščepca popra in nato vse skupaj dobro premešamo.
V ponvi segrejemo olje ter na njem spečemo krompirjeve polpete.
KAKO NAREDITI POLPET?
V ponvi naredite kupček krompirjeve mase iz dveh zvrhanih žlic, nato s pomočjo žlice zmes poravnate v krog premera približno 12 centimetrov in debeline približno pol centimetra. Krompirjev polpet pečete 7 minut (vsaka stran tri minute in pol).
SERVIRANJE
Na servirni krožnik položite krompirjev polpet, obložite s pečenimi pičančjimi želodčki, pokapate s tekočino, ki je nastala pri pečenju in vse skupaj pokrijete z drugim krompirjevim polpetom.
NASVET
Ob posodobljenih piščančjih želodčkih ponudite zeleno solato s korenčkom in bučnim oljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar