Pustite pot domišljiji in presenetite svoje goste s prigrizkom, ki bo prepričljivo zažgal. Obstaja kopica različnih pizz, a z igranjem okusov in oblik mi je uspelo ustvariti popoln pizza muffin, ki ga lahko postrežete tako ob pivo kot vino.
Zahtevnost:
30 minut
Sestavine za 10 pizza muffinov:
1 zavitek svežega valjanega testa za pizzo (260g)
1/2 konzerve koščkov paradižnika v lastnem soku (0,20kg)
1 pest naribanega sira (približno 0,10kg)
1 debelejša rezina šunke (približno 0,10kg)
3 srednje velike sveže šampinjone
5 črnih oliv brez koščic
2 žlice ribanega parmezana
1 čajna žlička origana
sol, tribarvni grobo mleti poper
1 pest svežih zelišč (rdeča bazilika, peteršilj, rukola)
PRIPRAVA
Testo za pizzo razvijemo in s pomočjo kozarca izrežemo kroge premera 9 centimetrov.
Testo lahko naredite tudi sami >>> TUKAJ
Testo razvaljate na debelino 4 milimetre.
Testo razvaljate na debelino 4 milimetre.
V pekač za muffine položimo povoskane papirnate modelčke ter v vsakega položimo po en izrezan kos testa.
Testo položimo v modelčke tako, da z njim pokrijemo dno in stranice.
V posodo stresemo kocke paradižnika v lastnem soku ter dodamo še na majhne kocke narezano šunko, nariban sir, na tanke lističe narezane šampinjone, na kolobarje narezane olive, origano, sol in grobo mleti poper ter dobro premešamo.
V vsak modelček s testom položimo po zvrhano žlico nadeva ter potrosimo z naribanim parmezanom.
Pekač položimo v ogreto pečico na 210°C in pečemo 22 minut.
Pečene pizza muffine pustimo nekaj minut, da se umirijo, okrasimo s svežimi zelišči (rdeča bazilika, listi peteršilja, rukola) ter postrežemo.
Ni komentarjev
Objavite komentar