Krompir na sto načinov, riž, testenine, polenta... To so le nekatere priloge, ki se kar naprej pojavljajo na mizi. Občasno je potrebno zaviti z ustaljene poti in preizkusiti nekaj novega. Ponujam vam rešitev, da skrenete s poti in presenetite domače s preprostimi in odličnimi ocvrtki.
Zahtevnost:
17 minut
Sestavine za 6 oseb:
6 jajc
0,15 kg margarine
0,15 kg moke (7 zvrhanih žlic)
0,25 l vode
1 zavitek naribanega parmezana (40g)
1 pest naribanega sira
0,10 kg sira feta
2 vejice peteršilja
1 vejica rožmarina
sol, tribarvni grobo mleti poper, mleti muškatni orešček
olje za cvrtje
PRIPRAVA
V kozici zavremo vodo z dodatkom margarine in ščepca soli.
Ko voda zavre, ob stalnem mešanju s kuhinjsko metlico, postopno stresamo moko in kuhamo toliko časa, da se naredi cmok, ki odstopi od stranic kozice.
Kuhano testo na pol ohladimo, dodamo jajca in s pomočjo električnega mešalnika na najvišji hitrosti mešamo, da dobimo gladko zmes.
Zmesi dodamo nariban sir in parmezan, na drobno zdrobljen feta sir, grobo sesekljan rožmarin in peteršilj, 1/3 čajne žličke soli ter po dva ščepca popra in mletega muškatnega oreščka.
Vse sestavine dobro premešamo.
Testo za ocvrte sirove svaljke stresemo v pvc vrečko za shranjevanje ter odstrižemo enega od spodnjih kotov (približno 1 centimeter).
V ponev vlijemo olje za debelino dveh prstov ter ga segrejemo.
Nad segretim oljem stiskate vrečko, ko čez luknjo v kotu vrečke pride svaljk dolžine približno treh centimetrov, s škarjami odrežete ter postopek ponavljate, da je v vročem olju približno 18 svaljkov.
Sirove svaljke cvremo 4 minute, da dobimo zlato-rjavo barvo ter jih polagamo na papirnato brisačo, da se odteče odvečno olje.
Ocvrte sirove svaljke ponudite kot prilogo k mesu v omaki, odlično se podajo tudi k zelenjavni omaki iz paprike, bučk, jajčevcev in pelatov.
Lahko pa jih ponudite tudi kot prigrizek, a poleg postrežete tatarsko omako, omako s kisle smetane, sojino ali ostrigino omako...
Ni komentarjev
Objavite komentar