Med tednom velikokrat zmanjkuje časa za daljše kulinarične mojstrovine, a z malo iznajdlijvosti lahko pripravite odličen zvitek v zgolj petnajstih minutah. Med pečenjem pa lahko vzamete čas za sebe ...
Zahtevnost:
45 minut
Sestavine za 4 osebe:
0,25 kg piščančjih hrenovk
2 večji podolgovati papriki za pečenje
1 zavitek svežega valjanega listnatega testa (275g)
3 žlice gorčice
2 vejice peteršilja
3 stroke česna
sol, grobo mleti tribarvni poper
4 žlice olivnega olja
2 ščepca mletega muškatnega oreščka
PRIPRAVA
Papriko prepolovimo, odstranimo pecelj in semena ter narežemo na srednje debele rezance.
Na olivnem olju prepražimo (7 minut) papriko, da dobi zlato-rjavo barvo.
Praženi papriki dodamo na tanke kolobarje narezane hrenovke ter grobo sesekljan peteršilj in česen.
Vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter na najvišjem dovodu toplotne energije pražimo 3 minute.
Praženo mešanico odstavimo s štedilnika in na pol ohladimo.
Listnato testo razvijemo, po celotni površini premažemo z gorčico ter potrosimo z mletim muškatnim oreščkom.
Na pol ohlajen nadev razporedimo enakomerno po testu tako, da pustimo približno 3 centimetrski prazen "pas" na zgornjem delu testa.
Testo z nadevom zavijemo v zavitek, a konca zvitka pritisnemo s prstom.
Zvitek postavimo na pekač, kateremu smo dno prekrili s peki papirjem, poškropimo z vodo in položimo v ogreto pečico na 185°C.
Pečemo 30 minut.
Pečen zvitek s hrenovk pustimo nekaj minut, da počiva in nato ga lahko servirate.
Hiter obrok
Poleg ponudite solato po izboru in tatarsko omako.
Zvitek lahko servirate topel ali hladen.
Ni komentarjev
Objavite komentar