Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zvitek s hrenovko in papriko

recepti listnato testo, recepti hitri obrok, pečena paprika, recepti hrenovka, kosilo, večerja
Med tednom velikokrat zmanjkuje časa za daljše kulinarične mojstrovine, a z malo iznajdlijvosti lahko pripravite odličen zvitek v zgolj petnajstih minutah. Med pečenjem pa lahko vzamete čas za sebe ...
recepti listnato testo, recepti hitri obrok, pečena paprika, recepti hrenovka


Zahtevnost:
45 minut
Sestavine za 4 osebe:
0,25 kg piščančjih hrenovk
2 večji podolgovati papriki za pečenje
1 zavitek svežega valjanega listnatega testa (275g)
3 žlice gorčice
2 vejice peteršilja
3 stroke česna
sol, grobo mleti tribarvni poper
4 žlice olivnega olja
2 ščepca mletega muškatnega oreščka
PRIPRAVA
Papriko prepolovimo, odstranimo pecelj in semena ter narežemo na srednje debele rezance.

Na olivnem olju prepražimo (7 minut) papriko, da dobi zlato-rjavo barvo.
Praženi papriki dodamo na tanke kolobarje narezane hrenovke ter grobo sesekljan peteršilj in česen.

Vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter na najvišjem dovodu toplotne energije pražimo 3 minute.

Praženo mešanico odstavimo s štedilnika in na pol ohladimo.
Listnato testo razvijemo, po celotni površini premažemo z gorčico ter potrosimo z mletim muškatnim oreščkom.
Na pol ohlajen nadev razporedimo enakomerno po testu tako, da pustimo približno 3 centimetrski prazen "pas" na zgornjem delu testa.
Testo z nadevom zavijemo v zavitek, a konca zvitka pritisnemo s prstom.

Zvitek postavimo na pekač, kateremu smo dno prekrili s peki papirjem, poškropimo z vodo in položimo v ogreto pečico na 185°C.
Pečemo 30 minut.
Pečen zvitek s hrenovk pustimo nekaj minut, da počiva in nato ga lahko servirate.

Hiter obrok
Poleg ponudite solato po izboru in tatarsko omako.

Zvitek lahko servirate topel ali hladen.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo