Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Česnova juha

recept česnova juha, kuharski blog, recepti juha, česen, zelišča, kruh,korenje, juha, rukola, mleko
Česen, ki ima karakteristični okus in vonj svojo veličino izrazi šele pri toplotni obdelavi, se uporablja za kulinarične in medicinske namene. Česen se zaradi svojega ostrega okusa uporablja kot začimba, a odlično se  ujema v kombinaciji s čebulo, paradižnikom ali ingverjem.
recept česnova juha, kuharski blog, recepti juha
50 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 4 osebe:
3 cele stroke česna
2 kosa svežega belega kruha (s skorjo)
ena slaba pest svežih zelišč (peteršilj, majaron, šatraj)
0,40 l mleka
sol, tribarvni grobi mleti poper
1/3 čajne žličke mletega ingverja
4 žlice olivnega olja
ena pest rukole
eno srednje veliko korenje

PRIPRAVA
Cele stroke česna položimo na pekač in postavimo v pečico, ogreto na 200°C in pečemo 30 minut.

Kako izločiti česen iz lupine?
V roko primete strok česna in samo stisnete.
Kruh s pomočjo roke razdrobimo ter na olivnem olju pražimo toliko časa, da dobimo zlato-rjavo barvo.

Praženemu kruhu dodamo pečen česen, sveža zelišča (peteršilj, majaron, šatraj), 1/2 čajne žličke soli, dva ščepca popra, mleti ingver in zalijemo z 0,40 l mleka in 0,40 l vode.

Ko sestavine zavrejo, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in kuhamo 10 minut.
Kuhano juho s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes ter kuhamo še tri minute.
SERVIRANJE

Juho nalijemo v servirno posodo in potrosimo z rezanci korenja in rukolo.

REZANCI KORENJA
Korenje operemo in olupimo, a nato s pomočjo noža za lupljenje krompirja narežemo rezance. Rezance korenja potopimo za 2 minute v vrelo vodo.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo