Okusi, ki bodo navdušili vse ljubitelje testenin.
testo - 2 ure / omaka s testeninami - 45 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 5 osebe:
TESTO
0,70 kg ostre moke
0,25 kg špinačnih listov
5 jajc
en ščepec soli
OMAKA
4 gomolje rdeče pese
1 konzerva paradižnokovih kock v lastnem soku (400g)
5 strokov česna
sol, tribarvni grobo mleti poper
2 vejice peteršilja
2 pesti kalčkov rukole
olivno olje
PRIPRAVA REZANCEV
Liste špinače operemo pod tekočo vodo, stresemo v vrelo vodo
za pol minute in odcedimo.
Odcejene liste špinače s pomočjo paličnega mešalnika
zmeljemo v gladko zmes, stresemo na cedilo in počakamo (par minut), da se
odteče odvečna tekočina.
V posodi s pomočjo kuhinjske metlice razmešamo jajca, dodamo
zmleto špinačo in dobro premešamo.
V drugo posodo stresemo ostro moko dodamo ščepec soli,
prilijemo stepena jajca s špinačo in s pomočjo lesene žlice dobro zmešamo.
Na pol zmešano testo z odvečno moko, ki se je nabrala med
mešanjem ob straneh posode, stresemo na delovno površino.
Testo s pomočjo pesti močno gnetemo (približno 6 minut), da
se sestavine dobro povežejo in postane kepa testa prožna.
Testo zavijemo v pvc folijo ali v pvc vrečko za zamrzovanje
in postavimo za 2 ure v hladilnik.
Špinačno testo za rezance razvaljamo na debelino 3 milimetre ter razrežemo na trakove debeline 1,5 centimetra, dolžine do 25 centimetrov.
Rezance kuhamo v osoljeni vodi, 8 minut. Kuhane rezance splaknemo s hladno vodo.
PRIPRAVA OMAKE
Gomolje rdeče pese operemo in kuhamo v osoljeni vodi 25 minut.
Kuhano peso olupimo in narežemo na tanjše rezance.
Na olivnem olju na hitro prepražimo rdečo peso z dodatkom soli, popra, grobo sesekljanega peteršilja in česna. Nato zalijemo s kockami paradižnika v lastnem soku in 0,10 l vode. Omako na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhamo 8 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar