Domači špinačni ravioli z aljaškim polakom v kombinaciji s preprosto paradižnikovo omako, ponujajo odličen okus za kosilo.
testo - 2,10 ure / ravioli - 25 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 32 raviolov:
TESTO
0,70 kg ostre moke
0,25 kg špinačnih listov
5 jajc
en ščepec soli
POLNILO
6 filejev aljaškega polaka
3 pesti špinačnih listov
ena vejica svežega rožmarina
3 stroke česna
sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
OMAKA
0,15 kg vloženih belušov (približno 12 kom)
1 konzerva paradižnikovih kock v lastnem soku
3 stroke česna
sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
ena pest svežih zelišč (peteršilj in rdeča bazilika)
PRIPRAVA TESTA
Liste špinače operemo pod tekočo vodo, stresemo v vrelo vodo
za pol minute in odcedimo.
Odcejene liste špinače s pomočjo paličnega mešalnika
zmeljemo v gladko zmes, stresemo na cedilo in počakamo (par minut), da se
odteče odvečna tekočina.
V posodi s pomočjo kuhinjske metlice razmešamo jajca, dodamo
zmleto špinačo in dobro premešamo.
V drugo posodo stresemo ostro moko dodamo ščepec soli,
prilijemo stepena jajca s špinačo in s pomočjo lesene žlice dobro zmešamo.
Na pol zmešano testo z odvečno moko, ki se je nabrala med
mešanjem ob straneh posode, stresemo na delovno površino.
Testo s pomočjo pesti močno gnetemo (približno 6 minut), da
se sestavine dobro povežejo in postane kepa testa prožna.
Testo zavijemo v pvc folijo ali v pvc vrečko za zamrzovanje
in postavimo za 2 ure v hladilnik.
Praženim ribjim rezancem dodamo špinačo, na grobo sesekljan peteršilj in rožmarin ter na hitro prepražimo (2 minute).
PRIPRAVA RAVIOLOV
Testo razdelimo na 4 dele ter vsakega posebaj razvaljamo v obliko pravokotnika, debeline 3 milimetre.
Valjano testo narežemo na pravokotnike, 8*6 centimetra.
Robove pravokotnika namažemo z vodo in na sredino položimo dobro žlico ribjega polnila.
Testo prepognemo, da se zunanji robovi stikajo in nato jih na rahlo pritisnemo.
Raviole kuamo v osoljeni vodi 6 minut.
Pražen česen zalijemo s paradižnikovimi kockami v lastnem sokom in 0,10 l vode. Dodamo sol in poper ter dobro prevremo (4 minute).
Prevreti omaki dodamo beluše in na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhamo še 3 minute. Tik pred serviranjem omaki primešamo še grobo sesekljana zelišča.
Na servirni krožnik vlijete omako in obložite z domačimi špinačnimi ravioli.
PRIPRAVA POLNILA
Na olivnem olju prepražimo (4 minute) na tanjše rezance narezanega aljaškega polaka, ki smo ga začinili s soljo in poprom.Praženim ribjim rezancem dodamo špinačo, na grobo sesekljan peteršilj in rožmarin ter na hitro prepražimo (2 minute).
PRIPRAVA RAVIOLOV
Testo razdelimo na 4 dele ter vsakega posebaj razvaljamo v obliko pravokotnika, debeline 3 milimetre.
Valjano testo narežemo na pravokotnike, 8*6 centimetra.
Robove pravokotnika namažemo z vodo in na sredino položimo dobro žlico ribjega polnila.
Testo prepognemo, da se zunanji robovi stikajo in nato jih na rahlo pritisnemo.
Raviole kuamo v osoljeni vodi 6 minut.
PRIPRAVA OMAKE
Na olivnem olju na hitro prepražimo česen narezan na tanke lističe.Pražen česen zalijemo s paradižnikovimi kockami v lastnem sokom in 0,10 l vode. Dodamo sol in poper ter dobro prevremo (4 minute).
Prevreti omaki dodamo beluše in na najmanjšem dovodu toplotne energije kuhamo še 3 minute. Tik pred serviranjem omaki primešamo še grobo sesekljana zelišča.
SERVIRANJE
Na servirni krožnik vlijete omako in obložite z domačimi špinačnimi ravioli.
Ni komentarjev
Objavite komentar