Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jesenska solata

recept solata, recepti solata, recepti za solato, zdrava solata, zdravi recepti, koromač, janež, sladki janež, kalčki, kreša, sir, rdeča pesa, grenivka, solata, radič, traviso, radič treviso
Pred vrati so prazniki, ki med drugim slovijo, da se mize šibijo pod težo dobrot. A po njih pride vedno čas za streznitev in nekaj lažjega. Ponujam vam krožnik odličnih okusov s kopico "zdravja" za lahek obrok.
recept solata, recepti solata, recepti za solato, zdrava solata, zdravi recepti
30 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 4 osebe:
ena srednje velik gomolj rdeče pese
1 koromač
1 rdeča grenivka
1 radič - traviso
2 pesti kalčkov kreše
2 slabe pesti naribanega sira
2 stroka česna
1 vejica peteršilja
2 limete
4 žlice sojine omake
sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
priloga: popečen toast

PRIPRAVA - SIR
Dno pekača obložimo s peki papirjem ter na njem narišemo osem krogov, premera 6 centimetrov.

V vsak narisan krog položimo po dober ščepec sira in ga razporedimo po celotnem krogu. 

Vse skupaj potrosimo z grobo mletim tribarvnim poprom, postavimo v ogreto pečico na 210°C, za 5 minut. Ohlajene sirove "polpetke" zavijevo v zvitek.
KOROMAČ
Koromač operemo pod tekočo vodo, osušimo, prepolovimo, odstranimo storž in narežemo na tanke lističe.

V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo koromač, začinimo z dvema ščepcema soli in pražimo 5 minut, da dobi zlato-rjavo barvo, a da še vedno hrustlja.
RDEČA GRENIVKA
Rdečo grenivko olupimo ter meso narežemo na manjše kocke.
RDEČA PESA
Gomolj rdeče pese kuhamo v osoljeni vodi 20 minut.

Kuhano peso olupimo in narežemo na srednje debele rezance.

Rezance rdeče pese pražimo na olivnem olju z dodatkom treh ščepcov soli, da karamelizira (5 minut).
RADIČ TREVISO
Radič operemo, osušimo in narežemo na srednje debele rezance.

Na olivnem olju prepražimo grobo sesekljan česen in peteršilj, a ko česen zadiši, dodamo narezan radič, dva ščepca soli in pražimo dve minute.
KREŠA
V vseh bolje založenih trgovinah najdete bio seme za kalčke kreše.

Seme enakomerno razporedite po pvc posodi ali posodi iz stiroporja ter dobro poškropite z vodo. Z vodo škropite trikrat na dan. Četrti dan že lahko uporabite odlične kalčke kreše, ki so polni vitaminov in mineralnih snovi, ki izboljšujejo presnovo. 

Za 4 osebe je dovolj 3 žlice semen.

SESTAVLJANJE SOLATE
4 servirne krožnik obložite s kalčki kreše, na vsakem naredite po dva kupčka rdeče pese, koromača in radiča treviso (kupček - dobra žlica, kupčke razporedite po celotnem krožniku). Vse skupaj potrosite s koščki rdeče grenivke, priložite po dva sirova zavitka ter pokapate z mešanico limetinega soka in sojine omake.

Ob solati postrežete popečen toast.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo