Pred vrati so prazniki, ki med drugim slovijo, da se mize šibijo pod težo dobrot. A po njih pride vedno čas za streznitev in nekaj lažjega. Ponujam vam krožnik odličnih okusov s kopico "zdravja" za lahek obrok.
30 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 4 osebe:
ena srednje velik gomolj rdeče pese
1 koromač
1 rdeča grenivka
1 radič - traviso
2 pesti kalčkov kreše
2 slabe pesti naribanega sira
2 stroka česna
1 vejica peteršilja
2 limete
4 žlice sojine omake
sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
priloga: popečen toast
PRIPRAVA - SIR
Dno pekača obložimo s peki papirjem ter na njem narišemo osem krogov, premera 6 centimetrov.
V vsak narisan krog položimo po dober ščepec sira in ga razporedimo po celotnem krogu.
Vse skupaj potrosimo z grobo mletim tribarvnim poprom, postavimo v ogreto pečico na 210°C, za 5 minut. Ohlajene sirove "polpetke" zavijevo v zvitek.
KOROMAČ
Koromač operemo pod tekočo vodo, osušimo, prepolovimo, odstranimo storž in narežemo na tanke lističe.
V ponvi segrejemo olivno olje, dodamo koromač, začinimo z dvema ščepcema soli in pražimo 5 minut, da dobi zlato-rjavo barvo, a da še vedno hrustlja.
RDEČA GRENIVKA
Rdečo grenivko olupimo ter meso narežemo na manjše kocke.
RDEČA PESA
Gomolj rdeče pese kuhamo v osoljeni vodi 20 minut.
Kuhano peso olupimo in narežemo na srednje debele rezance.
Rezance rdeče pese pražimo na olivnem olju z dodatkom treh ščepcov soli, da karamelizira (5 minut).
RADIČ TREVISO
Radič operemo, osušimo in narežemo na srednje debele rezance.
Na olivnem olju prepražimo grobo sesekljan česen in peteršilj, a ko česen zadiši, dodamo narezan radič, dva ščepca soli in pražimo dve minute.
KREŠA
V vseh bolje založenih trgovinah najdete bio seme za kalčke kreše.
Seme enakomerno razporedite po pvc posodi ali posodi iz stiroporja ter dobro poškropite z vodo. Z vodo škropite trikrat na dan. Četrti dan že lahko uporabite odlične kalčke kreše, ki so polni vitaminov in mineralnih snovi, ki izboljšujejo presnovo.
Za 4 osebe je dovolj 3 žlice semen.
SESTAVLJANJE SOLATE
4 servirne krožnik obložite s kalčki kreše, na vsakem naredite po dva kupčka rdeče pese, koromača in radiča treviso (kupček - dobra žlica, kupčke razporedite po celotnem krožniku). Vse skupaj potrosite s koščki rdeče grenivke, priložite po dva sirova zavitka ter pokapate z mešanico limetinega soka in sojine omake.
Ob solati postrežete popečen toast.
Ni komentarjev
Objavite komentar