Še en odličen recept, ki spominja na poletje in morske vragolije ...
30 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 4 osebe:
0,60 kg školjk - klapavice
0,40 kg kozic
4 srednje velike čebule
2 vejice svežega rožmarina
4 vejice peteršilja
8 strokov česna
tribarvni grobo mleti poper, sol
1 zvrhana žlica krušnih drobtin
1 zvrhana žlica krušnih drobtin
0,06 l olivnega olja
0,25 l belega vina - polsuho
PRIPRAVA
Klapavice dobro zdrgnemo pod tekočo vodo s pomočjo gobice za posodo.
Čebulo očistimo, narežemo na majhne kocke in pražimo na olivnem olju, toliko časa, da postekleni.
Čebuli dodamo očiščene školjke in grobo sesekljan česen, rožmarin ter peteršilj.
Na najmanjšem dovodu toplotne energije pokrito dušimo 15 minut.
Dušenim klapavicam dodamo kozice, 1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnrga popra, krušne drobtine, belo vino in 0,15 l vode.
Vse skupaj premešamo in pokrito dušimo še 10 minut.
SOL
Tik pred koncem toplotne obdelave preverite okus omake in po potrebi solite, saj školjke omaki ponudijo svojo slanost.
Ob jedi, ki jo postrežete kot predjed, servirate svež kruh.
Ni komentarjev
Objavite komentar