Bliža se obdobje, ki si ga nekako ne predstavljam brez odlične potice. O potici in njeni pripravi kroži kopico stereotipov, ki marsikatero gospodinjo ustrašijo in se raje odpravijo v trgovino. Ponujam vam odličen in preprost recept za sočno kokosovo potico, a poleg sestavin rabite le še malo dobre volje.
2,10 ure
Zahtevnost:
Sestavine za klasičen pekač, 30*11cm:
TESTO
0,35 kg moke tip 500
0,10 kg mletih lešnikov
1 zavitek suhega kvasa (7g)
0,12 l mleka
en ščepec soli
5 zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
eno jajce
0,15 kg masla
3 zvrhane žlice kakava
1 čajna žlička naribane limonine lupine
1 žlica ruma
NADEV
0,20 kg kokosove moke
0,20 l mleka
1 kisla smetana (180 g)
1 zavitek vanili sladkorja (8g)
6 zvrhanih žlic kristalnega sladkorja
mleti sladkor za posip
PRIPRAVA - TESTO
Vse sestavine za testo (moka, lešniki, kvas, mleko, sol, kristalni sladkor, jajce, maslo, kakav, naribana limonina lupina, rum) stresemo v posodo in s pomočjo električnega mešalnika na srednji hitrosti mešamo 10 minut oz. toliko časa da dobimo kompaktno zmes.
Kepo testa položimo v pomokano posodo, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 30 minut.
OPOZORILO
Pripravljeno testo se vam bo malo lepilo za prste, a po počivanju bo izgubil lepljivost.
PRIPRAVA - NADEV
Kokosovo moko prelijemo z mlekom in pustimo stati 20 minut.
Prepojeni kokosovi moki z mlekom, dodamo kislo smetano, vanili in kristalni sladkor ter dobro premešamo.
Testo za kokosovo potico razvaljamo na velikost 30*30 centimetra, debeline en centimeter na peki papirju, ki smo ga potrosili z mletim sladkorjem.
Biskvit premažemo s kokosovim nadevom in zavijemo v zvitek.
Kokosov zvitek položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati 20 minut.
Pekač položimo v ogreto pečico na 190°C za 55 minut.
Pečeno potico pustimo v pekaču približno 10 minut, da se umiri. Nato jo stresete na leseno desko, počakate da se ohladi, razrežete, potrosite z mletim sladkorjem in servirate.
Ni komentarjev
Objavite komentar