Kombinacija čebulnih kalčkov in ohrovta nam ponuja odličen okus ter krožnik "zdravja", ki odlično delujejo na naše telo.
26 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 4 osebe:
0,50 kg ohrovta (približno pol glave)
2 srednje velika krompirja
2 stroka česna
1 vejica peteršilja
4 žlice olivnega olja
1/2 čajne žličke soli
dva ščepca grobo mletega tribarvnega popra
2 žlice kisle smetane
1 pest čebulnih kalčkov
PRIPRAVA
Ohrovt narežemo na večje kocke, ga operemo pod tekočo vodo in osušimo.
V kozico vlijemo olivno olje, dodamo narezan in osušen ohrovt ter ga na srednjem dovodu toplotne energije pražimo 4 minute.
Praženemu ohrovtu dodamo na kocke narezan krompir, grobo sesekljan peteršilj in česen ter zalijemo z 1,30 l hladne vode. Dodamo še sol in poper ter počakamo, da voda zavre.
Ko voda zavre, na srednjem dovodu toplotne energije, kuhamo 20 minut.
Kuhano osnovo s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes in prevremo (2 minute).
Kremno ohrovtovo juho po potrebi solite in dodate vodo, če je pregosta.
Tik pred serviranjem juhi dodate kislo smetano in čebulne kalčke.
ČEBULNI KALČKI
Kalčki imajo močan in aromatičen okus, a delujejo kot protibakterijsko živilo, krepijo imunski sistem in čistijo organizem.
ENOSTAVNI ZA VZGOJO
Semena za kalčke čebule splaknete s hladno vodo, položite v posodo, katere dno ste obložili z vato. Zalivate dvakrat na dan, a kalijo približno 10 dni.
Ni komentarjev
Objavite komentar