Predstavljam vam odličen recept za punč tortice, ki je zelo enostaven in na koncu ponuja popolno sladko nasladp ljubiteljem sladkega.
50 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 15 tortic (merca: skodelica - 0,20 l):
TESTO
1 1/3 skodelice moke
1 zavitek pecilnega praška (8g)
3/4 skodelice kakava
en ščepec soli
3 žlice masla
2 jajci
2 žlice vanilijeve arome
1 skodelica mleka
1 1/2 skodelice kristalnega sladkorja
1 zavitek vanili sladkorja (10g)
OSTALE SESTAVINE
5 zvrhanih žlic kakavovega namaza
0,50 kg kremnega sira mascarpone
0,20 kg mletih orehov
0,30 l sladke smetane
3,5 žlice mletega sladkorja
PRIPRAVA - TESTO
Maslo, kristalni in vanili sladkor penasto umešamo.
Penasti mešanici dodamo mleko, jajci, vanilijevo aromo in s pomočjo električnega mešalnika dobro zmešamo.
V drugi posodi zmešamo moko, kakav, sol in pecilni prašek.
Tekoči mešanici dodamo mešanico iz moke in s pomočjo električnega mešalnika zmešamo v gladko zmes.
Zmes stresemo v pomaščen pekač, po potrebi poravnamo in postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 25 minut.
Pečen biskvit ohladimo in s pomočjo roke zdrobimo.
PRIPRAVA PUNČ BISKVITA
V posodo stresemo zdrobljen biskvit, dodamo kakavov namaz, 0,20 l sladke smetane, mlete orehe ter dobro zmešamo.
PRIPRAVA PUNČ TORTIC
Pri pripravi tortic potrebujete kovinski modelček premera 7 centimetrov in višine 5 centimetrov. V primeru, da nimate kovinskega obročka, si lahko pomagate z jogurtovim lončkom. Jogurtovemu lončku od odprtega dela odmerite 5 centimetrov in odrežete.
Modelček dobro napolnite s punč biskvitom in nato odstranite oblikovan biskvit iz modelčka. Postopek ponavljate toliko časa, da porabite ves pripravljen punč biskvit.
Tortice postavite za pol ure v hladilnik.
PRIPRAVA KREME
V posodo stresemo mascarpone, dodamo mleti sladkor in prilijemo 0,10 l sladke smetane ter s kuhinjsko metlico zmešamo v gladko zmes.
Pred serviranjem tortice okrasite, s pomočjo dreserne vrečke, z mascarpone kremo in posujete s kakavom.
MOJ NASVET - PUNČ TORTA
Punč biskvit nadevate v klasičen okrogel model za torto, postavite v hladilnik, da se ohladi, glazirate s čokolado in okrasite z mascarpone kremo.
Ni komentarjev
Objavite komentar