Svinjska rebrca v kombinaciji z medom in limoninim sokom ponujajo odličen okus, a s preprostim kruhovim kipnikom zaokrožite odličen obrok.
50 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 2 osebe:
0,50 kg narezanih nemastnih svinjskih rebrc
2 žlice cvetličnega medu
2 ščepca grobo mletega tribarvnega popra
1/3 čajne žličke soli
1 vejica rožmarina
olivno olje
sok 1/2 limone
KRUHOV KIPNIK
4 kose kruha za toast
1 pest rukole
1 pest na tanke kolobarje narezanega pora
1/4 čajne žličke soli, dva ščepca tribarvnega grobo mletega popra
eno jajce
1 pest naribanega sira
0,06 l sladke smetane
PRIPRAVA
Svinjska rebrca natremo s soljo in poprom, po obeh straneh premažemo z medom ter jih položimo na pekač.
Dodamo vejico svežega rožmarina ter pokapamo z olivnim oljem in limoninim sokom.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C za 45 minut.
Med peko rebrca večkrat obrnemo in pokapamo s sokom, ki nastaja pri pečenju.
V pekaču za peko toasta popečemo kruh, da dobimo zlato-rjavo barvo.
Kruh narežemo na majhne kocke, dodamo na tanke kolobarje narezan por, grobo sesekljano rukolo, nariban sir, rumenjak, sladko smetano, sol in poper ter dobro premešamo.
Beljak stepemo v trd sneg in ga na rahlo vmešamo v kruhovo zmes.
Kruhovo zmes stresemo v pekač, poravnamo in postavimo v pečico, ogret na 190°C za 15 minut.
SERVIRANJE
Na krožnik položite kruhov kipnik, ga obložite s pečenimi rebrcami in pokapate s sokom, ki je nastal pri pečenju.
Ni komentarjev
Objavite komentar