Ob današnjem tempu življenja, se ljudje v večini vse manj časa posvečajo pripravi hrane in se tudi ne prepuščajo uživanju okusov, ki nam jih ponuja krožnik. Ponujam vam recept za hitri obrok z odličnimi okusi s kopico vitaminov, mineralnih snovi...
28 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 2 osebe:
2 fileja morskega lista
1 srednje velik gomolj rdeče pese
1 skodelica kuskusa (0,20l)
sok ene limete
2 stroka česna
1 vejica svežega peteršilja
ena slaba pest kalčkov rukole
sol, grobo mleti tribarvni poper
4 žlice olivnega olja
PRIPRAVA
Kuskus stresemo v skodelico, zalijemo z 0,30 litra vrele vode, kateri smo dodali dva ščepca soli in popra, pokrijemo ter pustimo stati 5 minut.
Gomolj rdeče pese operemo, kuhamo 20 minut v osoljeni vodi ter ga nato olupimo in narežemo na manjše kocke.
V kozici, na olivnem olju, pražimo rdečo peso toliko časa, da karamelizira (4 min), a tik pred koncem toplotne obdelave dodamo dva ščepca soli, en ščepec popra ter grobo sesekljan česen in peteršilj.
Karamelizirani rdeči pesi dodamo kuskus ter dobro premešamo.
V ponvi segrejemo olivno olje. Na vročo ponev z oljem položimo file morskega lista, ki smo ga natrli z dvema ščepcema soli in enim ščepcem popra ter na vsaki strani pečemo 3 minute.
SERVIRANJE
Na sredini krožnika naredite kupček kuskusa z rdečo peso, nanj položite file morskega lista, vrh obložite s kalčki rukole in pokapate s sokom limete.
NASVET
Kalčke rukole lahko zamenjate z rukolo.
PRIPRAVA KALČKOV RUKOLE
V vseh bolje založenih trgovinah najdete bio seme za kalčke rukole.
Seme enakomerno razporedite po pvc posodi ali posodi iz stiroporja ter dobro poškropite z vodo. Z vodo škropite trikrat na dan. Peti dan že lahko uporabite odlične kalčke rukole, ki so polni vitaminov in mineralnih snovi.
Ni komentarjev
Objavite komentar