Po napornem vikendu z obloženo mizo se je prileglo nekaj lahkega, pa še hladilnik se je počistil. Ponujam vam odlično in okusno rešitev za hitro zelenjavno enolončnico, ki sem jo oplemenitil s piščančjo hrenovko in sirom.
30 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 4 osebe:
1 srednje velika čebula
1/2 manjše glave ohrovta (cca 0,30 kg)
1/2 koromača (cca 0,20 kg)
1/2 manjše glave rdečega zelja (cca 0,30 kg)
3 stroke česna
1/3 srednje velikega gomolja zelene
3 piščančje hrenovke (polovice)
2 pesti naribanega sira (cca 0,15 kg)
1 žlica masla
sol, tribarvni grobo mleti poper, majaron, timijan, olivno olje
PRIPRAVA
Zelenjavo (čebula, ohrovt, gomolj zelene, koromač, česen) očistimo, narežemo na manjše kose ter pražimo na olivnem olju toliko časa, da oveni.
Zelenjavi prilijemo 1,5 l vode in začinimo s 1/2 čajne žličke soli in dvema ščepcema popra.
Ko zelenjava z vodo zavre, na srednjem dovodu toplotne energije kuhamo 20 minut.
Kuhani zelenjavi dodamo eno žlico masla in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes.
Kremni enolončnici dodamo po dva šepca majarona in timijana ter po potrebi še dosolimo.
Vse skupaj kuhamo še 5 minut, na srednjem dovodu toplotne energije.
PRIPRAVA PRIKUH
Rdeče zelje narežemo na tanke rezance, stresemo v ponev, začinimo s soljo in poprom ter pražimo na olivnem olju 6 minut.
Hrenovke narežemo na tanke kolobarje, dodamo nariban sir, premešamo, stresemo na pekač obložen s peki papirjem ter poravnamo in potrosimo s poprom.
Pekač položimo v ogreto pečico na 220`C in pečemo 10 minut.
Pečene hrenovke s sirom na pol ohladimo, nato narežemo na 4 enake dele.
SERVIRANJE
V krožnik vlijete kremno juho, nanjo položite kos pečenih hrenovk s sirom in potrosite s praženim rdečim zeljem.
NASVET
Po enolončnici servirate še palačinke po izboru in imate že okusen in hiter obrok.
Ni komentarjev
Objavite komentar