Jajčne testenine, ki se uporabljajo za jušno zakuho, lahko postrežete tudi kot zelo okusno glavno jed.
35 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 4 osebe:
250 g jajčnih testenin za jušno zakuho v obliki kock oz. zvezdic
2 fileja osliča (cca 250g)
140 g gladke kumare
120 g rdeče paprike (približno polovica)
140 g sira ementaler
1 konzerva (400 g) paradižnikovih kock v lastnem soku
2 stroka česna
sol, grobo mleti tribarvni poper, rožmarin
olivno olje
PRIPRAVA
File osliča narežemo na tanjše rezance ter jih na hitro prepražimo na olivnem olju.
Praženemu osliču dodamo sesekljan česen, a ko zadiši, zalijemo z 0,10 l vode in koščki paradižnika v lastnem soku.
Omaki dodamo pol čajne žličke soli, dva ščepca popra, eno čajno žličko rožmarina in dobro prevremo (4 minute).
Jajčne testenine za jušno zakuho skuhamo v osoljeni vodi na tri četrtine, odcedimo in stresemo k pripravljeni omaki.
Vse skupaj dobro premešamo, stresemo v pekač in poravnamo.
Rdečo papriko, gladko kumaro in sir narežemo na majhne kocke, začinimo z dvema ščepcema soli in popra ter premešamo.
Narezano ter začinjeno zelenjavo in sir potrosimo po testeninah ter pokapamo z olivnim oljem.
Pekač položimo v ogreto pečico na 200°C in pečemo 25 minut.
Pečene testenine z osličem pustite nekaj minut, da se umirijo, nato razrežete na 4 dele in postrežete.
Ni komentarjev
Objavite komentar