Piščančje krače so velikokrat na domači mizi, a zakaj ne bi
za spremembo pripravili okusne puranje krače.
1,05 ure
Zahtevnost:
Receptura za 2 osebe:
2 puranje krače (cca 600 g)
3 srednje velike krompirje
200 g listov mlade špinače
1 žlica kisle smetane
0,10 l belega vina
2 stroka česna
1 vejica peteršilja
olivno olje
sol, tribarvni grobo mleti poper, muškatni orešček, timijan, majaron
PRIPRAVA
Puranji krači operete pod tekočo vodo, osušite, natrete s soljo in poprom, položite v pekač ter pokapate z olivnim oljem.
Pekač položite v ogreto pečico na 200°C in pecite 20 minut. Med pečenjem krači enkrat obrnete, a po dvajsetih minutah zmanjšate temperaturo na 180°C in pečete še 15 minut.
Krompir olupite, operete, grobo naribate ter stresete v posodo.
Naribanemu krompirju dodate liste mlade špinače, kislo smetano, začinite (sol, poper, muškatni orešček, timijan, majaron) ter premešate.
Po 35-ih minutah pečenja, krači potrosite z mešanico iz krompirja ter pecite 15 minut.
Po petdesetih minutah pečenja vsebino pekača prelijete z belim vinom, potrosite z grobo sesekljanim peteršiljem in česnom ter pecite še 10 minut.
Ni komentarjev
Objavite komentar