Popularno francosko štručko lahko ob enostavnem in odličnem
receptu pripravite kar doma, a z malo ustvarjalnosti lahko pripravite celo različne
okuse. Predstavljam vam recept za preprosto bageto, ki je polnega okusa, a z
nje lahko pripravite velikanski sendvič ali pa jo preprosto razrežete na
rezine, ki jih obložite s poljubnimi dobrotami.
1,35 ure
Zahtevnost:
Sestavine za 4 domače bagete z rukolo in sezamom
500 g moke tip 500
1 zavitek suhega kvasa (7 g)
7 g soli
0,30 l mleka
4 žlice olja
1 jajce
80 g semen sezama
50 g rukole
2 ščepca grobo mletega tribarvnega popra
PRIPRAVA
V posodo presejete moko, dodate kvas, sezamovo seme, grobo
nasekljano rukolo, sol, tribarvni poper, olje, jajce, vse skupaj prelijete z
mlačnim mlekom ter s pomočjo lesene žlice mešate toliko časa, da dobite testno
gmoto.
Testno gmoto stresete na pomokano delovno površino in s
pomočjo dlani dobro pregnetete (10 minut).
Oblikujete hlebček, ga postavite v posodo, pokrijete s
kuhinjsko krpo in pustite počivati 30 minut.
Vzhajan hlebček testa stresete na pomokano delovno površino
in razrežete na štiri enake dele (cca 240 g).
S koščkov testa oblikujete podolgovate štručke (cca 30 cm), ki
jih položite s presledkom na pekač, pokrijete s kuhinjsko krpo in pustite
počivati 20 minut.
Tik pred peko na vseh štirih štručkah iz testa, s pomočjo
ostrega noža, naredite po nekaj zarez.
Pekač postavite v ogreto pečico na 180°C, za 30 minut.
Pečene domače bagete pokrijete s kuhinjsko krpo ter počakate, da se ohladijo.
Ni komentarjev
Objavite komentar