Veliki bratec Hot Dog je dobil sestrico Banana Dog! Velikokrat se zna zgoditi, da se na vratih pojavijo nenapovedani obiski, a hkrati se nikakor ne morejo upreti sladki nasladi. Po navadi ni nič sladkega na zalogi in zato vam ponujam hitro rešitev, ki je odličnega okusa in bo teknila vsem ljubiteljem sladkega.
Sestavine za 5 oseb:
5 banan
1 zavitek mlečnih kruhkov (350 g)
250 g kremnega sira mascarpone
3 rebrce bele čokolade (60 g)
3 žlice karamelnega preliva
1 reber temne jedilne čokolade
2 čajne žličke cimeta
2 žlice masla
6 žlic kristalnega sladkorja
2 žlice ruma
PRIPRAVA
Banane olupimo, prepolovimo in položimo v ponev.
Polovice banan potrosimo s kristalnim sladkorjem in cimetom, dodamo še maslo in pražimo toliko časa (4 minute), da sladkor karamelizira ter se prime bananinih polovičk.
Ponev s karameliziranimi bananami odstavimo ter jih pokapamo z rumom.
Mlečne kruhke, po dolgem, prerežemo do polovice ter jih narahlo razpremo.
Notranjost kruhkov namažemo z belo in svetlo-rjavo kremo.
"MAJONEZA" - BELA KREMA
Belo čokolado raztopimo nad vodno soparo ter primešamo k polovici kremnega sira mascarpone.
"GORČICA" - SVETLO-RJAVA KREMA
Drugi polovici kremnega sira mascarpone primešamo karamelni preliv.
V namazane zareze, na mlečnih kruhkih, položite po eno polovičko karamelizirane banane.
Okusno bananino sladico položite na servirni krožnik ter potrosite z naribano temno čokolado.
Ni komentarjev
Objavite komentar