Brez zahtevnejših kuharskih veščin do odličnih čokoladnih tortic.
zahtevnost |
50 minut |
Sestavine
za TESTO potrebujete:
5 jajc
6 žlic kristalnega sladkorja
6 žlic moke, tip 500
2 žlice vanilijeve arome
OSTALO
18 čajnih žličk čokoladnega namaza z lešniki (nugat)
300 g mlečne čokolade
0,20 l sladke smetane
PRIPRAVA
Beljake ločimo od rumenjakov ter jih na pol stepemo. Nato postopoma dodajamo kristalni sladkor in stepemo v trd sneg iz beljakov.
Snegu iz beljakov dodamo rumenjake in vanilijevo aromo ter s pomočjo kuhinjske metlice dobro premešamo. Nato dodamo moko in jo na rahlo umešamo.
Pekač za muffine obložimo s papirnatimi vložki ter v vsakega položimo po žlico biskvita.
Na vsak kupček testa položimo po eno čajno žličko čokoladnega namaza z lešniki in polovico koščka mlečne čokolade.
Nato na vsak vrh položimo še žličko biskvita.
Pekač položimo v ogreto pečico na 185°C, za 20 minut.
Pečene biskvitke pustite v pekaču, da se ohladijo.
Nad vodo soparo raztopite preostanek mlečne čokolade, v katero namočite vrh biskvitkov.
Glazirane biskvitke postavimo za 15 minut v hladilnik.
Medtem ko so tortice v hladilniku, stepemo sladko smetano, ki ji na koncu primešamo preostanek stopljene čokolade, ki nam je ostala pri glaziranju.
Tortice vzamemo s hladilnika in na vrhove tortic nabrizgamo stepeno smetano s čokolado.
NASVET
Pripravljene tortice, do serviranja, shranite v nekolko bolj hladen prostor.
Ne shranjujte v hladilniku, saj bo čokolada postala trda in tudi biskvit bo izgubil svojo sočnost.
Ni komentarjev
Objavite komentar