Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jabolčne košarice s čokolado

recepti jabolčno pecivo, recept listnato testo, jabolko, jabolka, cimet, čikolada, sladka smetana, hitro pecivo
Osnovno jabolčno zmes, ki se uporablja med drugim tudi za zavitek, lahko uporabite na kopico načinov. Ponujam vam rešitev za odlično jabočno pecivo z dodatkom čokolade, ki se ji nekako kar ne da upreti.
recepti jabolčno pecivo, recept listnato testo
40 minut
Zahtevnost:
Sestavine za 6 košaric:
3 srednje velika jabolka
1 zavitek valjanega svežega litnatega testa
80 g bele čokolade
80 g temne čokolade
3,5 žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
6 žlic kristalnega sladkorja
2 žlice masla
1 čajna žlička mletega cimeta
1 čajna žlička vanilijeve arome
1 čajna žlička naribane limonine lupine
0,30 l sladke smetane
0,06 l mleka
eno jajce

PRIPRAVA
Jabolka operemo, odstranimo koščice, narežemo na majhne kocke ter jih stresemo v ponev.
Narezanim jabolkom dodamo kristalni sladkor in maslo ter pražimo toliko časa, da jabolka karamelizirajo (približno 5 minut). Nato dodamo cimet, naribano limonino lupino, vanilijevo aromo ter na hitro prepražimo (2 minute), prilijemo jedilni koruzni škrob, ki smo ga raztopili v 0,20l vode in ob stalnem mešanju kuhamo 3 minute.
Jabolčni nadev, v obliki gmote, pred nadaljno uporabo ohladimo.
Valjano listnato testo razvijemo ter razrežemo na šest enako velikih kosov (kock)

Vsak kos testa nekajkrat zarežemo.

KAKO REŽETE IN SESTAVLJATE: 
- režete tako, da dobite pol centimeterski zunanji rob in zareze segajo do polovice v notranjost kosa testa
- prvo naredite zareze v vsakem kotu, nato še dve zareze  na vsaki stranici
Na sredino zarezanega testa položite dobro žlico jabolčnega nadeva.
Vse štiri robove dvignete nad kupček nadeva ter jih stisnete, da se sprimejo. Nato stisnete še stranske robove.
Jabolčne košarice položimo na pekač, premažemo z razžvrkljanim jajcem in položimo v ogreto pečico na 190°C, za 20 minut.
PRIPRAVA ČOKOLADNE KREME
Sladko smetano stepemo, nato primešamo mleko in razdelimo na dva dela.

Enemu delu sladke smetane dodamo stopljeno (čokolado stopite nad vodno soparo) belo, a drugemu črno čokolado ter s pomočjo kuhinjske metlice dobro zmešamo.
KAKO SERVIRATI
Na servirni krožnik položite kupček kreme s črne čokolade in s pomočjo dna žlice povlečete v krivo črto.
Po sredini temne čokoladne kreme razporedite belo kremo in s pomočjo zobotrebca vlečete črte od sredine proti zunanjem robu temne kreme.

Na dekorativno oblikovano kremo položite eno jabolčno košarico.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo